*Nettavisen* Nyheter.

Lar syke vente i månedsvis

OPPGITT: Solfrid Stølen synes det er for galt at bydelen har 10-12 ukers saksbehandlingstid på TT-søknader. - I noen tilfeller vil jo folk bli friske før de får søknaden behandlet, sier hun.FOTO: NINA SCHYBERG OLSEN

Solfrid Stølen mener det er uakseptabelt at syke mennesker risikerer å vente i over fire måneder på å få behandlet en TT-søknad i Bydel Østensjø.

Klikk på bildet for å forstørre.

LEI AV Å VENTE: – Jeg skulle gjerne vært i en tilstand der jeg kunne hoppe på t-bane og buss, men jeg må ta hensyn til helsetilstanden min, sier Solfrid Stølen. Hun håper inderlig hun får innvilget søknaden sin om TT-reiser før vinteren setter inn. Foto: FOTO: NINA SCHYBERG OLSEN

OPPSAL: I mars i år hadde Solfrid Stølen (69) en stor hjerneblødning, og legene sier hun må regne med cirka ett års rehabiliteringstid før hun er «seg selv» igjen.

Del på Facebook

Hun har ingen ytre mén og ser tilsynelatende frisk ut, men den mentale arbeidskapasiteten er sterkt redusert.

– Jeg må hvile hodet veldig ofte, og trenger å bygge meg langsomt opp igjen, sier Stølen.

5 uker på å motta søknad

I juli søkte hun Bydel Østensjø om å få innvilget TT-reiser med drosje, fordi det blir for stressende å kjøre kollektivt eller Flexi-transport. Hun har også senskader etter en operasjon i et bein, som hun ikke har fått trent opp på grunn av hjerneblødningen.

LES OGSÅ: Bydelen beklager lang ventetid

– Jeg har tatt noen turer med bydelsbussen til Tveita og Oppsal for å handle, men det er altfor ubehagelig og sliter meg ut før jeg får gjort ærendet mitt. Det blir for mye lyder og inntrykk for hjernen, i tillegg til at alle start og stopp gjør meg dårlig, sier Stølen.

Fastlegen mener at drosje er det mest forsvarlige i opptreningsperioden, men over to måneder etter innsendt søknad vet hun ennå ikke om det blir innvilget.

– Det tok fem uker bare å få svar på at søknaden var mottatt, sier Stølen oppgitt.

10–12 uker saksbehandling

I brevet fra bydelen opplyses det dessuten om at det kan ta 10–12 uker å få søknaden behandlet.

– Det er helt uakseptabelt, og jeg ble mildt sagt overrasket. Er dette villet politikk fra bydelen? De kan ikke bruke månedsvis på å behandle saker der folk trenger hjelp til transport, sier Stølen.

LES OGSÅ: Bydelen beklager lang ventetid

Da hun ringte bydelen i begynnelsen av september, sa de at ferieavvikling var grunnen til at det tok så lang tid å få svar på at søknaden var mottatt.

– Da fikk jeg også vite at saksbehandler holdt på med TT-søknader fra mars-april i år. Det høres helt håpløst ut, og viser liten vilje til å følge opp et nødvendig tilbud, sier Stølen.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.

Annonsebilag