Lars Lillo-Stenberg og Elg møtes igjen over musikken

Elg smiler stort når han bivåner Lars Lillo-Stenberg fremføre «Den usynlige mannen», som var den rett ut av en deLillo-skive.

Elg smiler stort når han bivåner Lars Lillo-Stenberg fremføre «Den usynlige mannen», som var den rett ut av en deLillo-skive. Foto: Foto: Vidar Ruud, ANB

Elg smiler stort når han bivåner Lars Lillo-Stenberg fremføre «Den usynlige mannen», som var den rett ut av en deLillo-skive. Se video av Lillo-Stenbergs tolkning.

Anneli Drecker, Lars Lillo-Stenberg, Sigvart Dagsland, Simone Eriksrud, Samsaya, Alexander Rybak og Øivind «Elg» Elgesen er årets artister i «Hver gang vi møtes». Foto: Foto: Vidar Ruud, ANB

Simone Eriksrud og Anneli Drecker er svært gode venninner. Foto: Foto: Vidar Ruud, ANB

OSLO: Så er det naturligvis Dance With A Strangers gamle partylåt fra 1989, «The Invisible Man», som har blitt ny – i anledning tredje runde «Hver gang vi møtes».

– Helt fantastisk, fyren er et geni, sier Øyvind «Elg» Elgenes, som er den artisten som feires i premiereprogrammet nå lørdag, om Lillo-Stenbergs nedtonede grep om låten.

De to musikerveteranene kjente hverandre ikke før de møtte opp på Kjærnes gård utenfor Moss for 11 dager i selskap med fem kolleger – Samsaya, Sigvart Dagsland, Anneli Drecker, Simone Eriksrud og Alexander Rybak.

– Lars og jeg er forskjellige, men vi kommer fra samme generasjon og hadde en HMS-fri oppvekst, sier Elg til NTB om fellesskapet som oppsto.

LES OGSÅ: For en Oslo-drømmedag det blir på Grefsenkollen i sommer!

«Hver gang vi møtes» har sesongpremiere på TV 2 lørdag klokka 20. To Oslo-artister deltar i denne runden; Lillo-Stenberg som er oppvokst på Frogner og Samsaya fra Ellingsrud.

– Danser

Lars Lillo-Stenberg sier at «The Invisible Man» var en partylåt, populær i en periode hvor han «ikke var interessert i partymusikk». Dette var omtrent da han selv begikk «Hjernen er alene», også kalt en angsttango.

Han sier at det vanskeligste var å gjennomføre ideen han fikk til å tolke sangen.

– Det er jo en mann som kommer med et tilsynelatende sympatisk tilbud, men så er han jo egentlig litt sleip. Det kan ha en sammenheng med at det er Ivar Dyrhaug som har skrevet teksten, undrer Lillo-Stenberg.

Da TV 2 presenterte programmet for pressen fredag formiddag, gjorde også Samsaya sin livetolkning av deLillos-sjefens evige «Tøff i pysjamas» fra 1986 – med loops og dansemoves på scenen.

– Har du danset noensinne når du har fremført den selv?

Lars Lillo-Stenberg tenker seg om og sier «muligens en gang». Samsaya ler, og avslører fra innspillingen:

– Lars danser i programmet! Bare de ikke har klippet det bort!

– Ny tro

I alt vil fjernsynspublikummet få oppleve de sju artistene fremføre rundt 50 låter i løpet av programserien, alle akkompagnert av bandet Stråmenn. Bassist Eirik Are Andersen røper at man musikkmessig i denne sesongen har jobbet med å utvide sjangrene enda mer.

– Det blir mer spennende når ytterpunktene dras lenger. Elg og Alexander Rybak utmerker seg litt, sier han.

Alexander Rybak karakteriserer deltakergjengen som «en spredt blomsterbukett av artister», der alle hver for seg er allsidige.

– Dette programmet dyrker allsidigheten, og det er det som alltid har vært mest viktig for meg, sier Rybak. Han blir hyllet av de andre deltakerne i tredje program ut, og sier at «naturligvis er Fairytale med, det er derfor jeg ble invitert».

– Men jeg kan ikke si hvem som tolker den!

Han sier at «Hver gang vi møtes»-deltakelsen ga ham tro på seg selv som låtskriver.

– Det er oppløftende å få høyt respekterte artister til å synge mine sanger. For jeg har sommerfugler i magen for hvert eneste nytt prosjekt.

SE VIDEODOKUMENTAR FRA OVEROSLO 2013: Katzenjammer: «Våte katter og deilig festivalliv»

– Være stolt

Mens Elg og Lillo-Stenberg ikke kjente hverandre fra før, var Simone og Anneli Drecker svært gode venninner. De visste ikke at den andre skulle med før de omtrent hadde underskrevet kontrakten.

– Det var utrolig gøy, sier Simone, som forteller at de to fant sammen på 90-tallet på et nachspiel på Balejazz der de sammenlignet erfaringer.

– Det er ikke så mange som gjør det vi gjør, og er jenter. Det var en stor ære å bli spurt om å være med i «Hver gang vi møtes». Man får bekreftet at det man har gjort, har satt spor. Jeg har aldri tillatt meg mange klapp på skulderen, jeg har alltid halset videre. I «mitt» program skal jeg ta imot komplimenter, og det har damer vanskelig for! ler Simone, men med alvor i undertonen.

– Å være med ble rett og slett en indre prosess for meg, der jeg tillot meg å være veldig stolt over sangene jeg har vært med på å skrive. (ANB-NTB)

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.