*Nettavisen* Nyheter.

Laser´n fanger

Skolestart og mange små på trafikkfarlige veier har også i år tatt mye av politiets tid. Men det er ikke bare i skoleporters nærmeste nærhet de har vært og fortsatt vil være.

Manglerud-politiet har hatt laseren sin i arbeid, og den har fanget mange. Båe fredag og mandag foretok politibetjent Ole Næss målinger i Langbølgen mellom kirken og senteret, og hans kolleger skrev forelegg "så blekket sprutet".
Ikke de helt voldsomme overtredelsene, men tydeligvis fort gjort å overskride 40-grensen.
Hadde vi hatt større kapasitet, kunne vi stoppet flere, sier Næss som stadig registrerte kjøringer mellom 55 og 60 km/t.
Og rett ut for senteret ble de stoppet. De fleste overrasket, for selv om politiet på ingen måte forsøkte å stå skult, var det mange som ikke hadde registrert at de ble målt. Laseren kan måle kjøretøyers hastighet fra 400 meter og frem til kontrollposten.

Flere steder

Vi vil fortsette å ha kontroller og da spesielt på steder hvor vi vet det kjøres fort og som vi får henvendelser om, sier politibetjenten. En dame er bortom og ber om kontroller i Feltspatveien. Her er det mye svinekjøring, sier hun. Og jeg er redd både for små barn på skoleveien og de mange eldre som bor i området.
Næss oppfordrer henne å sende en skriftlig anmodning til stasjonen.

Fort på Abildsø

Torsdag hadde trafikkorpset aksjon i Enebakkveien utenfor Abildsø skole. Her er det også lavhastighets-grense, men også her er det tydeligvis vanskelig å holde seg innen det skilt tilsier.
En bil ble stoppet etter å ha blitt målt til 60 km/t, forteller Ole Næss. Dette var en taxi, og det ble tatt beslag i førerkortet.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.