*Nettavisen* Nyheter.

Latinamerikansk kulturfest

Litt bortgjemt i 4. etasje på Veitvet senter ligger Chilensk Kulturhus. Søndag inviterte de sammen med Studio Uno til fest og internasjonal utstilling.

Veitvet: Malerier, håndverk, skulpturer, sang, dans og mat. Chilensk fest med internasjonalt tilsnitt. Alt i regi av Studio Uno og Chilensk kultursenter.

Utstilling

Kunstnere og kunsthåndverkere med røttene i Portugal, Kosovo og Chile stilte ut sine arbeider under dette første arrangementet av sitt slag i kultursenteret.
I tilegg til malerier og kunsthåndverk, ønsker vi å vise fram sang, dikt og dans fra Chile, sier en travel initiativtaker og primus motor Oscar Castillo.
Han er også driver av Studio Uno, en lokalradio som sender foreløpig bare over Internett.

Nasjonaldans

Når chilenerne samles er det fest og dans. Ikke minst nasjonaldansen Coeca. Slik også denne kvelden. Og i mange varianter.
Imponerende, sier en av publikummerne til Lokalavisens medarbeider etter at Alexander Fabian og Nelly Zamorano hadde gjennomført dansen med stor presisjon og innlevelse. De fargerike og omfangsrike draktene forsterket dansens uttrykk.
De to er medlemmer av gruppen Raices Chilenas, som også danser i konkurransesammenheng.
Tross sin heller anonyme beliggenhet er Chilensk Kulturhus mye besøkt. Lyst på en hyggelig prat og litt eksotisk mat, så stikk innom ved en anledning. Anbefales.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.