RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Latskap herper Voldsløkka


Kommunen forsøker å redde Voldsløkka.
Kommunen forsøker å redde Voldsløkka.
I løpet av en snø- fattig vinter har latskapen seiret over gresset på Voldsløkka. Stadig flere gjørmete stier ødelegger gresset på den populære fotballbanen.

VOLDSLØKKA: Jeg er her hver eneste dag, og jeg tror jeg snakker til 2-3 stykker hver gang. Folk er late, og gidder ikke gå rundt, men det ødelegger gressmatta, sier nabo Tony Farinha.

Farinha har i vinter kunne observere et stadig rush av gående tvers over gressmatta, og nå er flere tydelige stier tråkket opp.

Hærverk

Farinha så seg imidlertid lei på at den populære fotballbanen ble ødelagt, og tok kontakt med Kultur- og idrettsetaten.

Responsen derfra var overveldende positivt, og ikke mange dager etter kom etaten med både sperrebånd og plakater, som skulle gjøre beboerne i området oppmerksomme på problemet med å krysse gressmatta. Imidlertid fikk oppslagene en noe uønsket effekt.

Bare dager etter at de første plakatene kom opp var det noen som hadde fjernet dem. De er laminert, så det går ikke an å rive dem ned. Det er rett og slett folk som har vært her med kniv og skåret dem vekk, forteller Farinha og viser fram restene av en av kommunens plakater. Også flere av sperrebåndene var fjernet.

Jeg synes det er helt utrolig, sier Farinha, som igjen tok kontakt med etaten. Nok et forsøk ble gjort på å henge opp bånd, men fortsatt benytter folk gressmatta som tursti.

Siste håp

Farinha ønsker ikke å gi opp kampen for et grønt Voldsløkka, men er i ferd med å resignere. Nå har han et siste håp for at gresset kan reddes.

Det har vært snakk om å lage en etablert gangvei tvers over gresset. Problemet nå er jo at folk går på forskjellige steder, så mye av gresset blir tråkket opp. Hvis vi hadde fått en etablert gangvei, vil antageligvis folk benytte seg av den, sier Farinha.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere