*Nettavisen* Nyheter.

Latterbrøl for revyfersking

Holtet VGS satte i forrige uke opp revy for første gang. Improvisasjon, sang, dans og humoristiske sketsjer ga latterbrøl fra publikum.

Holtet: Med brøkdelen av tiden og budsjettet som andre videregående skoler bruker på revy satte revyklassen på Holtet videregående skole i forrige uke opp "Bytt på Nytt". Begeistrete medelever fikk se en revyklassen som storkoste seg på scenen og utfoldet seg innenfor en rekke sjangere.

Forestillingen åpnet med en humoristisk bildeserie av skolens plassering i et fredelig nabolag ved Bekkelagshjemmet og kirkegården.

Almås look-a-like

Revyen var lagt opp som en parodi på Nrk-programmet "Nytt på Nytt". Istedenfor oppgaver fikk publikum se sketsjer, sang og dans. "Bytt på Nytt"-programleder Fredrik Lie Andresen var skremmende lik "Nytt på Nytt"-programleder John Almås.

Publikum hylte av latter da Ståle Alexander Baldvinsson gjorde entré ned midtraden som en vulgær og frekk transseksuell. Holtet videregående skole har 90 prosent fremmedspråklige elever og revygruppa spilte bevist på dette. Blant annet med afrikansk dans til drivende trommerytmer. Den sammensatte revygruppa har mange talenter og spilte derfor på en mengde ulike sjangere.

Støttet fasteaksjonen

Revy er valgfag på Holtet og elevene har bare brukt to timer i uka på å få i stand revyforestillingen. Årets revy er skolens første. Budsjettet er minimalt, men innstillingen er det ingenting å si på:

Vi har ingen kultur for revy her på skolen. Mange av elevene er vanskelig å temme som instruktør derfor har noen av skuespillerne bare hovedlinjene og improviserer mye, sier dramalærer Solveig Bratland.

Jeg kan ikke øve så mye for da blir jeg ikke inspirert, sier revyens improvisasjonsmester, Ståle Alexander Baldvinsson.

Forestillingen ble spilt to ganger for elevene og én gang for foreldre og venner. Det var gratis inngang, men Holtetrevyen samarbeidet med konfirmantene i Nordstrand Menighet som samlet inn penger i forbindelse med årets fasteaksjonen.


Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.

Annonsebilag