RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Lattergalen fra nord


Det eneste som kan fordrive sorg, er latter. Det er min livsfilosofi, forteller Maria.
Det eneste som kan fordrive sorg, er latter. Det er min livsfilosofi, forteller Maria.
Maria Bock er klar for å innta den røde løperen kun iført selskinnsko og mascara. Og verdens største smil.

TØYEN/GRØNLANd: Det absolutt beste jeg vet er å få folk til å le, sier Maria mens hun smiler fra øre til øre. Hun kommer rett fra øving på Det Norske Teater og har satt seg godt til rette i benkeraden på Lompa.

Denne uken er Maria premiereklar både på filmlerretet som hovedrolleinnnehaver i «Sommerhuset» og som Fru Percy på Det Norske Teater i «Henrik IV».

Det er jo dritseriøse roller begge deler, men i sommer skal jeg spille måken Åge i Dyreparken i Kristiansand. Da skal jeg få barna til å le, lover hun.

Grunnmuren er lagt

I 2004 gikk den blide finnmarkingen rett fra Teaterhøgskolen og ut i en frilanstilværelse.

Rett etter skolen begynte jeg å tvile på meg selv som skuespiller. Jeg tror alle mennesker leter etter sin plass i verden, og tvil er noe de fleste må gjennom. Det gjør oss bedre. Men jeg kommer ikke til å falle tilbake dit. Nå har jeg en grunnmur, forklarer Maria og ser ettertenksom ut.

Nei, uff. Jeg liker egentlig ikke å prate så mye om meg selv. Kan vi ikke heller prate om deg?, sier Maria.

Etter en tid som frilanser fikk hun jobb ved Hålogaland Teater. Der ble hun i to år, før hun bestemte seg for å vende tilbake til Tigerstaden og bosette seg på Tøyen.

- Jeg hadde lært masse, men ville fortsatt lære mer, ikke minst innen film. Det er mye mer som skjer i Oslo. Så da sa jeg opp jobben og dro hit. Jeg tenkte at det løser seg jo alltid.

Fritt for glitter og glamour

Det fikk Maria rett i. I Ole Gieværs novellefilm «Sommerhuset» spiller hun karakteren Hedda som har mistet sin mor og ikke klarer å gå inn i sorgen. På grunn av dette holder hun på å miste det nære forholdet til søsteren sin.

- Det var en rolle jeg brant veldig for. Jeg brenner for å være skuespiller. Min jobb er å forsvare rollefiguren jeg skal spille på alle mulige måter. Men det er klart; man kan brenne som bare f uten at det nødvendigvis blir vellykket av den grunn, sier Maria, før hun legger til:

Etter øvelsen til «Henrik IV» i dag for eksempel føler jeg meg som nordkalottens dårligste skuespiller. I går derimot, var jeg ikke så verst, sier hun og latteren triller ut i lokalet.

Hun lover hverken glitter eller glamour når den røde løperen rulles ut på de to premieredagene, i dag og lørdag.

Nei, det blir ikke noen ny kjole . Men selskinnskoa må på. Og kanskje litt mascara.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere