RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Lavblokk kan bli høyhus


Slik ser KLP Eiendom for seg at Biskop Gunnerus gate kan se ut i fremtiden.
Slik ser KLP Eiendom for seg at Biskop Gunnerus gate kan se ut i fremtiden.
St. Hanshaugen bydelsutvalg har fått planprogrammet for lavblokken til Postens Brevsenter på bordet.

SENTRUM: KLP Eiendom eier lavblokken i Biskop Gunnerus´ gate 14 B, og i disse dager arbeider eiendomsselskapet med detaljregulering og konsekvensutredning for området.

Etter at leietakeren Posten Norge AS flyttet ut i fjor sommer, mener KLP Eiendom at det ikke er noen vei utenom rivning av bygget som er tilpasset postterminaldrift.

Del på Facebook

Større bygningsmasse

Reguleringsforslaget pålegger konsekvensutredning. Hovedalternativet, alternativ 1, går ut på at terminalbygget rives til fordel for en 100 meter høyblokk, inkludert et opphøyet nytt torg.

Bygningsmassen foreslås økt fra dagens 55.000m2 til 69.000m2, og KLP Eiendom ønsker å se utviklingen i området i sammenheng med forslaget om ny bussterminal på lokk over sporområdet på Oslo S.
 
Alternativ 2 er bestilt av Plan- og bygningsetaten og tar også utgangspunkt i hovedalternativets løsning. Men da med maksimal høyde på 90 meter og en reduksjon fra dages BTA til 50.000m2.

I alternativ 3 holdes makshøyden innenfor grensen på 42 meter, i tråd med bystyrets behandling av høyhusstrategien. Dette beskjedne forslaget er i realiteten et mer pålagt enn realistisk alternativ.       

Les også: «Skyskraperkrig» ved Oslo S

Mindre sjaktfølelse

Estetisk sett ligger postterminalbygget sammen med Galleri Oslo i et temmelig utskjelt område. Byutviklingsbyråd Bård Folke Fredriksen har tidligere uttalt at man får mindre sjaktfølelse ved å rive terminalbygget til fordel for et høyhus som trekkes lengre unna Schweigaards gate.
 
Planforslaget for postterminalbygget er bare et av flere byggeprosjekter som er under oppseiling i Oslo S-omådet. Byrådet har vedtatt å samle alle prosjekter i det såkalte Områdeprogrammet.

Programmet er ikke en reguleringsplan, hvert enkelt prosjekt vil med tiden bli politisk behandlet hver for seg.   
    
 

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere