RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

- Nå er takhøyden godkjent av riksantikvaren,og vi kan snart begynne å bygge, sier Aale-Hansen. Foto: André Jerman
- Nå er takhøyden godkjent av riksantikvaren,og vi kan snart begynne å bygge, sier Aale-Hansen. Foto: André Jerman

Lavere takhøyde

- Konstruksjonen er senket og riksantikvaren har godkjent takhøyden så nå er det bare å bygge, sier Rune Aale-Hansen om Bislett stadion.

Bislett: Opprinnelig var det tegnet inn tak over stadion, men tegningene ble ikke godkjent av riksantikvaren. Protesten førte til at det bare ble satt opp midlertidig tak, mens kommunen ventet på nye løsninger.

Nå er det tatt hensyn til innsigelsen fra riksantikvaren og taket er senket. De blir ikke høyere enn stadionmuren, og dermed har riksantikvaren godkjent forslaget, sier Aale-Hansen. Høyrepolitikeren forteller videre at det er bevilget penger, men at det må reguleres før selve byggingen kan settes i gang. Likevel tror politikeren, med mindre det blir store kostnadsøkninger, at det kan stå ferdig i løpet av dette eller neste år.

Kjempebra. Et nytt hinder er passert på Bislett stadion, sier Aale-Hansen. Lokalpolitikeren har jobbet tett med idrettsanlegget i flere år og lover å fortsette arbeidet fremover. Blant annet er han opptatt av støyredusering, treningsanlegget under bakken og ferdigstilling av Lille Bislett og Bislettgata.

Vi i Høyre pusher på. Stadion og område omkring er viktig for bydelens barn og voksne, sier han. Allerede er det gjort små justeringer for å redusere støyen ut. De støyreduserende tiltakene er blant annet utført på gitterdørene og på lydanlegget.

Vi vet at flere naboer er opptatt av dette, og vi forsøker så godt vi kan, innenfor rimelighetens grenser, å ta hensyn, sier Aale-Hansen.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere