*Nettavisen* Nyheter.

Lavt frafall ved Stovner og Bjerke

Frafallet av elever ved Stovner videregående skole er lik null. Ingen overraskelse, mener rektor. Også Bjerke har meget lave frafallstall.

Groruddalen:Hittil i år er det ingen elever ved Stovner videregående skole som har sluttet. Rektor Bjørn Croff sier at det er som regel meget motiverte elever som søker på denne skolen.
Vi er skolen med nest flest søkere i Oslo. Da er det ingen overraskelse at frafallsprosenten hos oss er lik null, sier Croff.

Sammenheng

Rektoren mener at det er en klar sammenheng mellom frafallstallene og karakternivået hos elevene.
Vi har en meget stor søkermasse. Laveste poengsum hos dem som er tatt opp i år ligger på 47 poeng. Det vil si at det er elever som har bare femmere fra ungdomsskolen. Det er klart at de ikke dropper skolen.
Lavt frafall har vært en trend på Stovner over en del år.
Trenden begynte å snu for 4-5 år siden. Da fikk vi flere søkere med gode karakterer og kunne følge utviklingen. Konklusjonen er at det er en klar sammenheng mellom frafall og karakternivået, sier Croff.

Varierer med linje

Frafallstall blant elever som går på Bjerke videregående skole er også ganske lave.
Totaltall er på 2,76 prosent for inneværende skoleår. Det er tall som vi er godt fornøyd med, sier Arne Braathen, ansvarlig leder for inntak ved Bjerke videregående skole.
Braathen sier at frafallstallene varierer i forhold til hvilken linje elevene går på.
På medier og kommunikasjon er frafallet lik null. Ingen elever har sluttet. Også på idrett og helse- og sosiallinjen er tallene ganske lave, sier Braathen.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.