RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

KOMISK: Christer Torjussen er konferansier, og Maria Hauso tar seg av innsamlingen til Sabonas prosjekter i Zimbabwe. Foto: Huck Quaye
KOMISK: Christer Torjussen er konferansier, og Maria Hauso tar seg av innsamlingen til Sabonas prosjekter i Zimbabwe. Foto: Huck Quaye

Le med god samvittighet

Det kan du gjøre søndag, når Standup Aid samler inn penger til barn i Zimbabwe på Latter på Aker brygge.

AKER BRYGGE: Alle inntekter går nemlig til skolebarn og utdanningsprosjekter i Zimbabwe. Det er sjette året på rad at grasrot-organisasjonen Sabona, går sammen med flere av landets fremste komikere og organiserer en kveld hvor billettinntektene uavkortet går til utviklingsprosjekter i et land som trenger det meste.

– Dette er snakk om en drittøff dame som dro helt alene til Zimbabwe i 1999 uten noen tilknytning til en organisasjon (Journ.anmerkn.) for å forandre verden, sier konferansier og komiker Christer Torjussen og forteller litt om fascinasjonen for organisasjonens stifter, Ynghild Solholm, og hennes engasjement. Han innrømmer gjerne at blaserte standup`ere ofte støtter veledighetsarbeid litt med hovedformål om å få promotert seg selv, men mener at det hele forandret seg kraftig for noen år siden da han selv ble pappa.

Få barn - engasjer deg!

– Å få barn er beste måten å få folk til å bry seg, sier Christer. Etter en inngående beskrivelse av bilder fra stakkarslige sultrammede barn som vises på TV i diverse veldedighetsorganisasjoners reklamer kampanjer, er det mye som tyder på at Christer ikke har noe annet valg enn å bry seg.

– Etter at jeg selv fikk barn gjorde disse bildene et sterkere inntrykk på meg enn før. Derfor oppfordrer jeg alle til å få barn, sier han, og forteller at Postmann Pat fremdeles er veldig populært for sønnen Jeppe på 2 år.

– Vi liker å kalle oss en liten organisasjon med store resultater, sier Maria Hauso i Sabona. Hun forteller at det faktisk nytter, og at pengene fra tidligere Standup Aid har gitt enorme mengder glede og nødvendige goder for mange.

– Store resultater

– Får vi spørsmål om å opptre, og er det en god sak i tillegg er det ikke vanskelig å engasjere seg, sier Torjussen, han har vært med siden starten. Komikeren skryter selv av organisasjonen som er mindre enn de fleste, men som oppnår desto mer.

– Afrika er et oppussingsprosjekt, sier Christer, som er lykkelig for at noen faktisk gjør noe positivt. Han mener komikere i dag har like mye ansvar for å gi noe tilbake, som de aller fleste.

– I år går alle midler til utdanning og opprusting av skoler, forteller Maria. Billettinntektene på 250 kroner pr.pers (150 for studenter) går til lønn til lærere, skolepenger og bygging av skoler. kvelden begynner 19.00, og billetter kan kjøpes på posten, Narvesen eller i døra.

Bra kveld

Det loves humor fra veteraner som Ørjan Burøe, Lisa Tønne, Nils Ingar Aadne, Janne Rønningen og to nykommere som Christer ikke har annet enn lovord å si om:

– Nils Erik Flatøe er veldig morsom og androgyn, mens Cecilie Steinmann Ness jo er kvinne, noe som er etterlengtet i en bransje som overskygges av seksuelt frustrerte menn mellom 30 og 40, forteller han.

– Min oppgave er å holde publikum i gang sier Christer som forteller at det er lite sannsynlig at komikerne bare vil snakke om utviklingsspørsmål.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere