RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

MED MENNESKEMAMMA: Da kattemor var døden nær etter fødselen ble Leah fostret opp av menneskemamma Maria. Hun slikket i seg morsmelk fra fingeren til matmormens kattemor svevde mellom liv og død.
MED MENNESKEMAMMA: Da kattemor var døden nær etter fødselen ble Leah fostret opp av menneskemamma Maria. Hun slikket i seg morsmelk fra fingeren til matmormens kattemor svevde mellom liv og død. Foto: Foto: Privat

Leah reddet livet med morsmelk fra matmor

Den lille kattungen Leah var livløs da hun ble født, og mammaen hennes døde nesten under fødselen. Men matmor Maria ga ikke opp, og sørget for morsmelk og omsorg mens kattemor svevde mellom liv og død.

NORDSTRAND: «Leah og søstern Mia ble reddet fra døden og ble flaskematet de første ukene. De har derfor blitt helt spesielt menneskekjære. Leah kan til og med ‘prate’» .Dette står i en relativt anonym annonse på finn.no, der matmor Maria fra Nordstrand ønsker å gi bort kattungen Leah (4 mnd).

Historien bak er imidlertid dramatisk for den lille kattungen.

Brukte 30.000 kroner på å redde kattemamma

– Det er en spesiell historie ja, jeg brukte kort og godt 30 .000 kroner på å redde mammapusen, som ble dårlig under fødsel. Tre kattunger ble til slutt forløst ved keisersnitt, helt livløse, midt på natten. Jeg ga de munn til munn og hjertemasssje og to overlevde, forteller Maria.

Kattemor forble imidlertid syk, og var døden nær i to uker etter at kattungene var født. Til slutt ble hun reddet ved å få blodoverføring fra en av hennes andre sønner – noe som er svært uvanlig for katter.

LES OGSÅ: FOD-gården frykter for husdyr i ferien: – Vi har ikke plass til en chiahuahua en gang

Fikk morsmelk

Imens måtte Maria trå inn som midlertid «kattemamma». En oppgave hun tok på strak arm.

– De fikk morsmelk og erstatning på flaske, forteller hun.

Maria fikk nemlig selv en sønn for to år siden, og ettersom hun fortsatt har morsmelk kunne kattungene nyte godt av det.

– Det hadde vært godt for lesertallene dine om jeg faktisk ammet kattene som babyer, men det gjorde jeg ikke altså, ler Maria.

– Men jeg ga dem morsmelk, som de suttet i seg fra fingeren. Dette var midt på natten, og det var helg, så det var ikke bare bare å få tak i kattemelk, forteller hun.

FLERE NYHETER FRA OSLO:

Amfytrion: Livsverket ble knust etter skjematabbe

Villa rives for å få plass til leiligheter

Katten Ludvig hjemme igjen etter ti år

«Prater» med katten

Nå er imidlertid kattungene friske og raske, og lille Leah er klar for å få et nytt hjem. Maria vil ikke ha penger for henne, og søker derfor eiere som vil overta kattungen – helt gratis.

Kriteriet er at eieren må være over 25 år. Men at det er barn i familien som får dem er bare positivt. Leah er godt vant med barn, og ettersom de også har blitt fostret opp av en menneskemamma, er de begge svært menneskekjære.

– Katten tror jeg er litt mammaen enda. Snakker jeg til henne eller roper på Leah, så «prater» hun tilbake med mjauing, forteller Maria, som gjerne vil at Leah skal bli boende i Oslo, slik at familien kan beholde litt kontakt.

– Vi er jo blitt veldig glad i henne, sier hun.

Dersom du er interessert i å gi Leah et nytt hjem kan du kontakte eier Maria på telefon 417 70 101.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere