RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

LEDER: 16-åring på hotell

I dagens avis har vi et leserinnlegg fra spesialpedagog Liv Hagen som rører oss. Hun er opptatt av skjebnen til den 16 år gamle gutten fra Nordstrand som sitter på et hotellrom og venter på et liv. Barnevernet har hatt omsorgen for ham siden han var fire år. Han har vært plassert i 10-12 forskjellige institusjoner og beredskapshjem. Han har bodd fem måneder på et hotell tidligere.

Så kom han til en privat institusjon der han ble tilbudt alkohol og sexbilder og anbefalt dop av dem som skulle ha omsorgen for ham. Nå er han tilbake på hotell. Liv Hagen sier hun aldri gjennom sine 32 år i arbeid med barn har opplevd noe lignende. Hun er mest opprørt over at guttens tidligere advokat ikke kan bli fostermor for gutten, enda hun selv vil.

Nordstrands Blad kjenner ikke Liv Hagen. Vi kjenner heller ikke advokaten som ønsker å bli fostermor for gutten. Men vi forventer at denne saken snarest finner en løsning. Vi vet at de ansatte i barnevernet har en knalltøff jobb. Vi vet at hverdagen ofte oppleves som en kamp med vindmøller. Det er dessverre ikke enestående at barn i Oslo sendes fra institusjon til institusjon. Det er ikke lenge siden vi så en dokumentar på TV der flere nå voksne barnevernsbarn fortalte om sine liv som kasteballer. Det som er spesielt med 16-åringen på Nordstrand er at han har lykkes med å få frem sin historie i media mens han ennå er barn.

Han har vokst frem som en levende person for oss, og ikke bare et tall i statistikken. I Bydel Søndre Nordstrand raser det ut titalls millioner kroner over budsjett, mye på grunn av enormt overforbruk innen barnevernet. Vi ser ikke ansiktene bak tallene, men vi vet de finnes. Og vi vet det er menneskelig fortvilelse og lidelse knyttet til hver eneste krone som brukes. 16-åringen fra Nordstrand sitter uten familie på et hotell. Han er bare en i mengden av barn som trenger mer omsorg enn deres egen familie er i stand til å gi dem. Men hans sak berører oss.

Vi håper inderlig at vi snart kan komme med en gladmelding fra Bydel Nordstrand om en løsning. Vi ønsker ham og alle andre barnevernsbarn et godt nytt år. Vi ønsker alle foreldre et godt nytt år. Og vi ønsker alle som jobber med barn et godt nytt år!

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere