*Nettavisen* Nyheter.

LEDER: Absurd snømåking

En gang i verden var snømåking noe kommunen ordnet opp i selv. Nå er det privatpersoner med traktorer og biler som kommer sigende inn til byen fra store deler av østlandet som fjerner snøen for oss. Det er ikke lett å vite hvem som til syvende og sist har ansvaret for "din"snøflekk. Du må vite hvilken kommunale etat som har ansvaret. Deretter gjelder det å finne ut hvilken entreprenør som har påtatt seg oppdraget. Og til sist, hvem sitter i traktoren?

Tidligere i vinter har vi skrevet mye om rar måkepraksis. De enkelte etatene har hver sine budsjetter og hver sine ansvarsområder. Logisk på papiret kanskje. Men det blir helt galt ute i den virkelige verden.

I dagens avis forteller driftssjef Helge Mood i Ekeberghallen om hvor galt det kan gå når den ene hånden i kommunen ikke vet hva den andre gjør.

Det er rett og slett helt dustete at en traktor kjører inn til Idrettens Hus og måker foran søplekassene. Uten å måke veien inn, selv om veien skriker etter måking. Måkemannen skrev klage, men unnlot å måke veien også på veien ut. Mannen som måker gangveiene unnlater også å måke bilveien inn. Det samme gjør han som måker parkeringsplassen.

Det er med andre ord et helt kobbel med kommunalt innleide måkemenn som vanker i området rundt EKT, Ekeberghallen og Idrettens Hus. Prøver du å finne ut hvilken etat som har ansvaret for hvilken liten bit, så sliter du. Særlig hvis du bare er en vanlig mann eller kvinne som prøver å trenge gjennom det ugjennomtrengelige.

Mood sier i dagens avis at alt hadde vært lettere hvis en eller annen etat satte igjen en traktor. Så kunne de måkt selv. Om en og samme måkemann hadde ansvaret så hadde han sett området som en helhet. Da hadde gamle kvinner og menn med barnevogn sluppet å kave i løssnø på flukt fra ryggende bilister. Da hadde måkemannen måkt gangveien helt ned til idrettshallen og frem til døra der cateringfirmaet driver. Da kunne Moods kollega satt igjen snøfreseren sin hjemme og latt kommunen måke der måkes skulle.

Nordstrands Blad tror ikke på mirakler. Men vi håper på en klokere organisering av snøfjerning neste år.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.

Annonsebilag