Gå til sidens hovedinnhold

LEDER: Avslutt streiken!

«Vi sier nei til pirat sektor, og vi skal ha tariff» sang flere streikende sykepleiere utenfor Oppsalhjemmet tirsdag morgen. De var noen av totalt 50 sykepleiere ved private sykehjem i Oslo og Rogaland som gikk ut i streik etter at NHO og Sykepleierforbundet ikke ble enige om en tariffavtale mandag kveld.

– Streikeviljen er veldig stor. Vi krever en tariffavtale for våre medlemmer i disse private sykehjemmene som i andre private og offentlige sykehjem, sa leder i Norsk Sykepleierforbund Lisbeth Normann ved starten av streiken. Det ble raskt klart at streiken ikke ville bli avblåst med det første. Torsdag ble ytterligere 50 sykepleiere tatt ut i streik. Lokalt er nå Midtåsenhjemmet, Oppsalhjemmet og Lambertseter alders- og sykehjem rammet. Forbundet mener de fører en ansvarlig streik, og regner med at arbeidsgiver søker dispensasjon så det ikke går ut over liv og helse.

– Da kan vi streike lenge, sa lederen i forbundet tirsdag morgen da hun møtte TV2 utenfor Oppsalhjemmet.

Nordstrands Blad sliter litt med å skjønne hvorfor sykepleierne streiker denne gangen. Å få en tariffavtale for 300 medlemmer av Sykepleierforbundet i NHO Service er det forhandlingene har dreiet seg om. Norsk Sykepleierforbund mener disse medlemmene har dårligere lønns- og arbeidsvilkår enn ellers i privat sektor og det offentlige. Motparten, NHO Service, reagerer sterkt på virkemidlene og fremgangsmåten i en sykepleierstreik som de mener mer ser ut som en ren politisk kampanje mot private bedrifter enn et krav om tariffavtale. Det falt NHO tungt for brystet at Norsk Sykepleierforbund arrangerte demonstrasjonstog under slagordet «Nei til Pirat sektor» utenfor Norlandia Care AS i Oslo.

NHO mener dette viste med all tydelighet at Sykepleierforbundets motiv for streiken ikke er bedre vilkår for sine medlemmer, men sverting og undergraving av det private alternativ i helse- og omsorgssektoren.

Nordstrands Blad synes det er beklagelig med en streik som går ut over en tredjepart som i dette tilfellet er av de svakeste gruppene i landet. Vi forventer at denne streiken avsluttes fort, slik at sykehjemmene våre kan komme tilbake til en normal hverdag.

Reklame

Strømsjokk: Så mye billigere har fastpris vært i januar