RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

LEDER: Best på å være nær

Denne uken kom opplags- og lesertallene for norske aviser. I mange år var dette festdagen for de store avisene. VG og Aftenposten og Bergens Tidende satt på podiet og fortalte om stabil vekst og gode tider. Resten av Avis-Norge hadde også gode historier å fortelle sine lesere om stø kurs og god økonomi. Leserne betalte sine abonnementsregninger, og kjøpte løssalgsaviser om forsiden var spenstig nok.

Slik er ikke lenger verden. Viljen til å betale for papiravis har stupt, de siste årene er det nettet som har vokst. I Norge har dette rammet avishusene mindre enn i verden forøvrig. Fordi norske aviser har klart å beholde posisjonen på nettet som hovedleverandør av nyheter og underholdning. Den store medienyheten denne uken er altså ingen nyhet. VG og Dagbladet sliter. Leserne rømmer løssalgsavisenes pairutgaver. Hele landets samlede opplag går ned med 2.3 proosent. Det finnes noen opplagsvinnere, så som Klassekampen, Finansavisen og Gjengangeren.

Vi i Nordstrands Blad føler oss imidlertid som vinnere selv denne uken. Vi økte ikke oppplaget i fjor. Vi fortsatte med samme enkle konsept, å levere en avis gratis til hver husstand hver torsdag.

Men vi fikk 3000 nye lesere! Vi bærer ut 55.000 aviser i tre forskjellige utgaver. Nå leses den av 62.000 innbyggere i våre tre bydeler. Bydel Nordstrand får en avis med stoff nesten utelukkende om Bydel Nordstrand. Det samme gjøres i Bydel Søndre Nordstrand og i Bydel Østensjø. Hver dag mottar vi mengder av mail og telefoner fra folk i vår del av byen som har lest noe de vil kommentere eller vil ha oss til å skrive om noe de er opptatte av. I sitt eget nabolag. Vi går aldri tomme for ideer. Fordi dere sørger for å pøse på med nye gode tips til lokale saker. Mens trenden er at papiraviser i Norge og i Oslo mister lesere så går vi frem i år igjen. Det er ingen selvfølge at det skal være slik. For eksempel mistet Aftenposten Aften 5000 lesere i Oslo i fjor. Til tross for deres satsing på bydelssider gratis hver onsdag. Aften er en formidabel konkurrent. Men vi i Nordstrands Blad mener vi er best på å være aller nærmest deg som bor i våre tre bydeler. Det har Nordstrands Blad jobbet for i 86 år.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere