Leder: Bevar mangfoldet i Bogstadveien

Bogstadveien, vår kjære handlegate. Et sted hvor både sko- og klesbutikker blomstrer. Bogstadveien er de siste 15-20 årene blitt en eksklusiv gate som huser merkeklær som Prada, Gucci og DKNY.

De høye utleieprisene gjør at det er utleiers marked som rår. Kjedebutikker med sterk økonomi, stor kundekrets og lave marginer klarer å overleve, men små, unike nisjebutikker er det verre stilt med.

De høye utleiprisene presser nisjebutikkene bort fra gatebildet og ønsker de pengesterke velkommen. Slik har trenden vært i mange år.

Dette gjør at kjedebutikker som H&M, Vero Moda, BIK BOK, Carlings og eksklusive butikker med dyre merkeklær etablerer seg i fleng, men skviser ut nisjebutikkene.

I Karl Johans gate er nisjebutikkene så godt som forsvunnet. Det samme er nå i ferd med å skje i Bogstadveien. Er det slik at gaten er i ferd med å miste sin sjel? En spasertur nedover Bogstadveien bekrefter dette delvis: Nisjebutikkene i gaten kan telles på én hånd. Eiere av nisjebutikker som Lokalavisen har snakket med, bekrefter at problemet er høyst reelt, og at de føler seg presset både av kjedebutikker og leverandører.

Lokalavisen mener at det er viktig å ta vare på disse butikkene. De er en viktig del av vår lokalkultur og historie. Det finnes pr i dag ikke noe reelt kontrollorgan som kontrollerer hvem som får lov til å åpne butikk i handlegaten. Kanskje er ikke dette veien å gå heller. Kanskje er det det eneste vi kan gjøre, å oppfordre alle oss som bor i området, og som bryr oss om mangfoldet i tilbudet, å huske å benytte oss av våre lokale tilbud, istedenfor å rase avgårde til et kjøpesenter utenfor sentrum, bare fordi det er grei parkering og airconditionluft.

Nisjebutikker, stå på, vi trenger dere!

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.