RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Leder: Bryr seg

Nordre Aker Budstikke på lederplass 4. mars 2010.

LEDER: "Det er ikke det at jeg vil kalle det en belastning. Det er en del av virkeligheten at noen har behov for hjelp og bistand, men det er en oppgave for fellesskapet, vi har et felles ansvar for å løse det," sa bystyrerepresentant Knut Even Lindsjørn (SV) i et intervju på våre nettsider Nab.no i forrige uke. I bystyret har han bedt om en oversikt over plasseringen av byens sosiale institusjoner. SV-politikeren frykter at for mye av dette ansvaret legges på de østlige bydelene. Bydelene i vest må ta mer ansvar er oppfordringen fra Lindsjørn.

Han har helt rett i at dette er et ansvar for alle Oslos bydeler. Det er verken riktig eller rettferdig at konsentrasjonen av kommunale boliger, asylmottak og rusinstitusjoner skal legges til Oslo indre øst. Og bystyrerepresentanten har helt rett i at det er med på å gjøre byen vår delt. "Det finnes ingen mur i Oslo, men helt klart en elv som deler byen på midten, og det er øst for elva som er stigmatisert som den dårlige delen," sier Johanna Engen som er leder av Fattighuset på Grønland. 

I Nordre Aker ligger vi og duver på toppen av byen nesten like mye øst som vest for denne elva, som tradisjonelt blir omtalt som skillet mellom østkant og vestkant i Oslo. Så enkelt er det riktignok ikke. Men Nordre Aker er en av bydelene som skiller seg markant fra bydelene i indre øst. Og vår bydel har også et ansvar for sosiale tiltak i byen. Nordre Aker Budstikke har skrevet om lokalbefolkningens skepsis til opprettelse av institusjoner som asylmottak og boliger for rusmisbrukere. Det er forståelig, samtidig som vi må ta inn over oss at vi alle har et ansvar for dem som trenger ekstra hjelp. Da er det viktig at myndighetene er lydhøre overfor lokalsamfunnet og at slike tiltak ikke legges i konflikt med andre brukergrupper. Vi kommer ikke unna Flexbo-saken i Kapellveien, som rystet deler av bydelen da en bosetting for hjemløse ble plassert i friområdet Utsikten.

BU-lederen har rett i at måten prosjektet har blitt drevet frem på ikke har vært smertefri. Det viser vedtaket i forrige måneds bydelsutvalgsmøte, der et samlet BU, etter snart to år, må etterlyse tilbakemeldinger om hva kommunen tenker om prosjektets videre fremtid. Samtidig ble det understreket i vedtaket at Nordre Aker er bevisst sitt ansvar.

Det er også inntrykket vi har av bydelens politikere, etter utallige BU-møter.
 

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere