*Nettavisen* Nyheter.

LEDER: Det nye senteret

Da Lambertseter senter ble åpnet for drøyt 50 år siden, representerte det noe helt nytt og moderne. Det gikk inn i historien som et eget kapittel i byplanhistorien. Senteret ble betegnet som noe sensasjonelt. Lambertseter ble kjent som drabantby og med eget senter.

Etter dette har senteret både blitt bygget på, fått sin kino og bygget om. Det å lage handlegate under tak var også nytenking. Om en måned blir det ny, stor markering. Da er det nye senteret ferdig med kino og bibliotek som funklende perler i det store smykket.

I tillegg skal det åpnes et stort parkeringshus, det er laget lett atkomst til T-banen, og det gamle velkjente lyskrysset blir erstattet med en rundkjøring.

Mye har skjedd fra det første sentret ble åpnet med brask og bram. Vi har blitt vant med at alt skal finnes på et begrenset område, og selvfølgelig skal vi kjøre våre handlevogner rett ut til vår parkerte bil. Shoppingkompetansen vår har med årene blitt stor, og utbygger må derfor ha sett for seg hvordan det skal tilfredsstille oss.

I dagens
avis gir vi smakebiter på hvordan det nye senteret blir. For det er virkelig et helt nytt senter. Riktignok er den gamle kinoen bygget inn i det nye bygget, men også den må betegnes som helt ny.

Da Lambertseter
i sin tid fikk sitt supermoderne senter, ble drabantbyen som en by i byen. Den skulle gi et fullverdig tilbud. Det har vært ymtet mye om hva som nå skal inn i senteret for at det skal tilfredsstille. n Foreløpig ligger det et visst hemmelighetens slør over stedet. Det er først på åpningsdagen 12. oktober vi skal få se alt. Men vi vet at det blir et rikt forretningstilbud, det blir serveringssteder, kino og bibliotek. Underveis har det vært kjempet for å få inn både vinmonopol og legesenter. Det første får sin plass, legene har fått en annen løsning.

Mange vil
sikkert savne noe, andre vil like sikkert si at noe ikke bør ha sin plass i dette senteret. Det som imidlertid er helt sikkert, er at Lambertseter senter igjen vil vise seg som noe moderne og så komplett som det lar seg gjøre innenfor rammene. Så får de som er nostalgiske, ta en tur og titte på de første senterbygningene.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.