RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

LEDER: «Det umulige kan bli mulig»


Karina Hollekim var et hårsbredd fra døden for seks år siden. Nå har hun gjennomført en av verdens mest krevende fjellturer.
Karina Hollekim var et hårsbredd fra døden for seks år siden. Nå har hun gjennomført en av verdens mest krevende fjellturer. Foto: Foto: Vegard Breie / Jubafilm

«Du er heldig som lever, men du kommer aldri til å gå igjen». Det var beskjeden Karina Hollekim (36) fikk fra legen for seks år siden. Hun trodde selv hun skulle dø, da fallskjermen hennes hadde en feilfunksjon som gjorde at den spant ukontrollert. Karina stupte i hundre kilometer i timen inn i en kampestein. Da hun falt visste hun at det var over, hun skulle dø.

LES OGSÅ: Falmskjermhopp kom ut av kontroll: «Jeg visste at jeg skulle dø»

Men på mirakuløst vis overlevde Karina. Hun hadde 25 beinbrudd i kroppen, og fikk beskjed om at hun aldri kom til å gå igjen. Men det var ikke godt nok for den da 30 år gamle kvinnen. Hun bestemte seg for å kjempe. Når hun først hadde overlevd det umulige så hun ingen grunn til å la det bli med det. Hun ville opp, hun ville gå, hun ville stå på ski igjen.

Og som tenkt, så gjort. Nå, seks år etter ulykken, kan 36-åringen se tilbake på en tur ingen trodde var mulig. Hun har gått Haute Route, en tur på over 180 kilometer og 10.000 høydemeter, fra Chamonix til Zermatt i Sveits. Innsatsen er formidabel for de fleste av oss.

For en som vet at et eneste beinbrudd vil føre til amputasjon, og som for seks år siden lå med knust kropp på et sykehus og tenkte at det var et mirakel at hun i det hele tatt var i live, kan det ikke finnes ord for å beskrive følelsen.

Styrken Karina har vist er et eksempel til etterfølgelse. Hun har til de grader reist seg etter å ha ligget nede, og gjennom beinhardt arbeid har hun kjempet seg tilbake til det livet hun elsker. Hun nektet å gi opp, og med god støtte fra venner og familie har hun fått til det hun drømte om.

Det er noe vi alle burde lære av. At ingenting i livet kommer gratis er Karina et levene bevis på. Det burde vi alle tenke på når livet butter litt i mot, enten det er tøffe tak på jobb eller privat. Man bør kjenne litt på sin egen styrke til å klare det man kanskje var umulig.

Mandag og tirsdag går dokumentaren om Karinas tur over de sveitsike fjell på TV2. Vi håper mange tar seg tid til å følge den tøffe jentas kamp, og lar seg inspirere til å følge sine egne drømmer og målsetninger.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere