*Nettavisen* Nyheter.

LEDER: «Det viktige valget»

Det har lett for å bli en klisje når man sier at det neste som skal skje i en rekke alltid er det viktiste. Den neste kampen. Den neste dagen. Det handler om blanke ark og nye sjanser. Det er mye sannhet i de fleste klisjeer. Derfor tar vi ikke munnen for full når vi sier at årets valg er det viktigste lokalvalget Oslo har opplevd.

Det er selvsagt flere årsaker til at akkurat dette valget er viktig. Udåden 22. juli var enn terrorhandling mot vårt demokrati. Både i Oslo og Utøya skulle ikke bare symboler, men også mennesker krenkes. Fellesnevneren var at ofrene som var plukket ut hadde tro på og jobbet innenfor det norske folkestyret, De trodde på et system der man gjennom argumenter, debatter, valg og folkevalgte organer fant ut hvilket Norge vi vil ha, og hvordan våre lokalsamfunn skal se ut.

Målet med terroren var å lamme oss, og å skremme oss. Tragediens omfang målt opp mot en enkeltpersons forstyrrede virkelighetsoppfatning, førte til det motsatte. Hele Oslo og Norge samlet seg i sorgen, samtidig som politikerne var seg bevisst at den politiske debatten skulle fortsette etter sorgen. Det krevde klokskap fra våre politikere å takle overgangen fra sorgen til valgkampen. Vi synes de taklet denne overgangen godt, et samlet politisk Norge anført av statsministeren og ordføreren.

Partiene de to representerer står for to hovedvalg i Oslo-politikken. Et videre borgerlig byråd ledet av Stian Berger Røsland og med ordfører Fabian Stang fra Høyre, eller istedet et rødt systemskifte i favør av Libe Rieber-Mohn og Rune Gerhardsen (A) i de nevnte rollene. Og heldigvis for alle som ikke er så glad i topartisystemer, alle de andre partiene som også vil sette sitt preg på bystyret og kanskje også byrådet.

Vi i Lokalavisene Oslo håper vi har bidratt til å gjøre valget enklere for deg. Både gjennom reportasjer, intervjuer og debatter hos oss har vi hatt som mål å slippe til flest mulig, og få frem forskjellene. Det aller viktigste budskapet er uansett dette: vi har et demokrati som er en garantist mot voldelige alternativer, og oppslutningen ved valg er en målestokk på hvor viktig denne muligheten er for oss. Sørg for at du får avgitt din stemme. Godt valg!

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.