LEDER: «Ekebergparken er det motsatte av «runkesti», rasering og ran»

Torsdag åpner trolig årets mest omdiskuterte felles-areal – Ekebergparken. Christian Ringnes' skulpturpark har blitt kalt «runkesti» av artisten Bare Egil, mens aksjonister har omtalt det som rasering, korrupsjon og ran av fellesverdier. Vi vil påstå det motsatte.

For det er en gledens dag for Oslo og alle som bor her. I dag legger byrådet fram budsjettet for 2014. Ikke ulikt de siste årene er det et stramt budsjett som legger opp til kutt i kommunens daglige drift for å klare nødvendige investeringer for framtida.

Årsaken er enorme utgifter til pensjon og en stadig økende befolkningsvekst. Er det noe byen trenger, så er det gode uteområder og fellesarealer. Det får byens befolkning i Ekebergparken.

HVA SYNES DU OM EKEBERGPARKEN? SI DIN MENING HER!

Da bygrensa i daværende Kristiania kommune ble utvidet i 1878, ble det bestemt at Ekebergskogen skulle forbli ubebygget. Formålet var å sikre et friluftsområde som var lett tigjengelig for byens befolkning. Dessverre har Oslo kommune de senere år sviktet sin oppgave.

Området har ikke vært lett tilgjengelig, det har forfalt og grodd igjen. Årsakene kan være mange, men at behovet for et «friluftsområde som er lett tilgjengelig for byens befolkning» er større enn noen gang bør det herske liten tvil om.

LES OGSÅ: Folket elsker Ekebergparken

Derfor er det gledelig at Christian Ringnes har fått lage sin skulpturpark. Området har blitt ryddet, gangstier har blitt tilgjengelig for folk flest, og det beste av alt: Dette ligger bare en kort trikketur fra både Nordstrands-bydelene og sentrum. Parken utgjør også bare en liten del av skogen, så for dem som fortsatt ønsker uberørt natur og artsmangfold er det gode muligheter like utenfor de nyetablerte turstiene.

Samtidig skal aksjonistene ha en stor takk. De har satt fokus på utviklingen av parken, og sørget for at hver minste detalj har blitt gjennomgått på nytt, for nettopp å sikre at verken historiske verdier eller arter skal forsvinne.

Men i dag håper vi at også aksjonistene kan glede seg over at Oslo har fått et nytt friområde til glede for fellesskapet.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.