RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Leder: En gate for alle?

Bogstadveien og Hegdehaugsveien er en av gatestrekningene i bydelen der flest naboer klager på støy fra utesteder. Det er selvfølgelig slitsomt å bo i etasjen over ett av de mest populære stedene når bassen fra musikkanlegget dunker i parkettgulvet, og dansende unge mennesker skriker og skråler.

På den annen side ville det vært trist å gå gjennom en mørk og forlatt gate en fredag kveld i en av vestkantens mest spennende områder, kun avbrutt av blå vinduer hvor folk ser på fjernsyn. Vi vil ha alt! Stille og rolig rock'n roll finnes ikke!

I alle år har ungdom, i alle aldere, brukt kveldene til adspredelse og rekreasjon på byens mange vannhull, og det er ikke alltid det går stille og rolig for seg.

I urbane strøk benyttes utelivstilbudene hyppigere. Trenden er økende, og det er ikke lenger bare i helgen folk er ute og er sosiale. I sentrumsnære områder er det flere single mennesker, og de er flinkere til å benytte tilbudene flere dager i uken.

De som flyttet inn før alle utestedene kom, har all grunn til å sette spørsmålstegn ved utviklingen, men de som flyttet inn på 80-tallet, for ikke snakke om 90-tallet, visste hva de gikk til. Nå er de vitterlig blitt eldre, og kanskje har de fått barn, og den livsstilen de hadde da de flyttet inn, er muligens byttet ut med tidlige kvelder, bleier og gullrekka på fredagskvelden.
Men kan de klage på noe de selv ville ha for fem år siden?
Selvfølgelig må utelivsnæringen følge de lover å regler som gjelder for uteservering, åpningstider og musikkstyrke, noe de ikke alltid gjør, men vi vil vel ikke stenge for sosialt samvær heller? Selv ikke på nattestid.

Alle må ta hensyn og vise allmenn folkeskikk, uansett når på døgnet det er, og det må være plass til alle.

Uteserveringene i indre sentrum får lengre åpningstid, men i bebodde strøk på vest forblir tidene uforandret. I bakgårdsrom med gjenboere må utelivsbransjen stenge klokken 19.00, noe som sikkert kommer som en lettelse for flere naboer i området.
Samtidig må det yrende livet på vår side av byen bevares, men alle har rett til nattesøvn, ung eller gammel, så for at alle skal trives må vi sette medmenneskelige hensyn i førersetet.

Trenden er økende, og det er ikke lenger bare i helgen folk er ute og er sosiale.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere