*Nettavisen* Nyheter.

Leder: En gledens dag med bismak

 

Foreldre og elever på Engebråten ungdomsskole jubler etter at byrådet sist uke vedtok å la Engebråten-elevene få gå på Engebråten skole neste skoleår. Det siste året har noen av tiendeklassene hatt undervisning på Grefsen videregående skole, som ligger vel to kilometer unna. Uansett hvordan undervisningen har fungert der for de utskremte ungdomsskoleelevene, er det lett å forstå at det umulig kan være noen optimal løsning. Å ha to kilometer fra klasserommet du blir undervist i før lunsj, til klasserommet du skal undervises i etter lunsj bygger kanskje opp om målsettingen om mer kroppsøving i skolen, men er neppe fornuftig for stort mer enn det. Vi har hørt om at elever har hatt problemer med å møte opp i tide og at Engebråten-delegasjonen ikke har følt seg helt hjemme på Grefsen. Det har vel også vært litt tidlig for tiendeklassingene å havne midt i russefeiringen.

Men samtidig som gleden er stor, er det også en viss bekymring å spore, både fra FAU-lederen og hele spekteret av lokale politikere. Så vel venstresiden, som utdanningsbyrådens partifelle, BU-lederen, er klare på at dette ikke må bli noen permanent løsning. Engebråten skole må bygges ut med permanente bygg, og brakkene må fjernes, sier de alle i dagens avis. Derfor hadde det vært svært gledelig om utdanningsbyråd Ødegaard samtidig med at nyheten om utvidet (brakke)kapasitet på Engebråten, kunne ha forkynt at en ny permanent fremtid lå foran ungdomsskoleelevene i den kommende skolebehovsplanen, som legges ut til høring denne måneden. Da Nordre Aker Budstikke snakket med ham i forrige uke, hadde byråden ennå ikke sett forslaget til skolebehovsplan, og kunne ikke svare på om noen slik plan foreligger for Engebråten (eller for noen av de andre grunnskolene i Nordre Aker, som fra høsten vil ha sprengt kapasiteten).

Det er altså en gledens dag for folket på Engebråten, men med en bismak. Lite tyder på at brakkene blir midlertidige. Tre år etter at skolen sto ferdig i 1997 var de første Engebråten-brakkene på plass. Flere kom i årene som fulgte. Nå vil skolen igjen få et nytt sett brakker, eller paviljonger som høres litt penere ut. Paviljongene på Grefsen vgs. er det vel knapt noen lenger som husker hvor lenge har stått der. Nordre Aker trenger permanente skoleløsninger slik at bydelens barn kan få det aller beste skoletilbudet.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.

Annonsebilag