RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Leder: En menneskerett

Når ekteskapsloven skal behandles handler det om at homofile skal få samme mulighet til å inngå ekteskap som heterofile. Egentlig er det pinlig for et moderne samfunn som vårt at vi må diskutere om det skal forskjellsbehandles på grunn av legning, og om noen mennesker ikke skal ha samme rettigheter som resten av befolkningen.

Diskrimineringen har gjerne grobunn i religiøse tanker om temaet, at meningen er mann og kvinne, eller "sånn har det alltid vært" filosofien. Loven har vært i stadig forandring og det er ikke lenge siden jøder og ikke-jøder ikke fikk gifte seg, eller sorte og hvite måtte leve i hemmelig partnerskap. Disse lovene er heldigvis endret og nå er det på tide å slutte å diskriminere homofile.

I denne utgaven av Lokalavisen forteller den homofile presten Jens Torstein Olsen i Majorstuen kirke at han forstår tankegangen til motstandere av homofilt ekteskap i kirken, men ikke at homofile og lesbiske ikke skal ha samme rettigheter som heterofile. Han ønsker selvfølgelig å vie homofile hvis den nye loven trer i kraft. I vår opplysningstid er det rart at gamle holdninger fortsatt gjennomsyrer verdiene, og at ikke de liberale holdningene er mer fremtredende, selv i kirken. Eller spesielt i kirken, som skal være inkluderende, respektfull overfor alle og ønske selv den verste forbryter velkommen og gi vedkommende en ny sjanse. Likevel er homofile, som ikke har gjort noe kriminelt, uglesett og utelukket fra flere av samfunnets rammer for et verdig og respektert samliv.

I første omgang er det Familie- og kulturkomiteen som skal behandle frem et vedtaksforslag. Vi håper de fremmer et forslag som er basert på likhet for alle mennesker, uavhengig av legning, og at regjeringen godkjenner og underskriver lovendringen snarest. I tilfelle er det ikke bare en seier for homofile, men en seier for det moderne samfunnet som er bygget på sunne verdier og likhet i loven for alle.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere