Gå til sidens hovedinnhold

LEDER: Endelig seier!

Endelig en seier i befolkningens favør! Etter mange runder om hardt motarbeidet snødeponi på Bånkall, der folket etter all sannsynlighet ikke får det som vi vil, var det godt å høre at vedtak om å stenge Huken pukkverk i Lillomarka ble klubbet gjennom i bystyret forrige uke.

Sv-politiker Andreas Behring har vært en av mange som har jobbet hardt for å bli kvitt pukkverket. Så mange som fem ganger har han fremmet forslag om å stoppe driften i Huken. Nå har han fått med seg en enstemmig samferdsels- og miljøkomité på å gi driverne stoppordre.

Miljøverndepartementet har tidligere slått fast at utvidelsen av pukkverket i Lillomarka er i strid med markaloven.

Det er Oslo Vei som eier og driver pukkverket. De har tidligere ønsket å ønsket å sprenge seg 400 meter lenger inn i Lillomarka og forlenge driften til 2060. Nå ser det i stedet ut som om det blir kroken på døra før tida.

Ifølge Behring er konsesjonsvilkårene brutt både når det gjelder uttak av masse og lagring av gammel asfalt.

Det ble tidligere i år kjent at det allerede er tatt ut mer stein enn pukkverket har lov til. Behring mener driften må stanses om den grensen er nådd. Etter hva Lokalavisen erfarer har politikerne bedt byrådet om å gå gjennom beregningene.

– Etter min mening overskrider også lagringen av returasfalt det tillatte volum. En lagring som er svært lite miljøvennlig, sier Behring til Lokalavisen. Han håper driften avvikles raskt, og at det nå alle kan samle seg om finne en måte å bruke området til noe flott for Groruddalens befolkning, sier en tydelig fornøyd Andreas Behring.

Flere partier har vært aktive i kampen mot pukkverket i alle år, i bystyret, såvel som lokalt.

Leder av aksjonsgruppen Stopp Huken - Vern Marka Frode Hansen er naturligvis kjempeglad. Lokalavisen gratulerer Hansen, alle som har jobbet hardt mot pukkverket, og alle groruddøler som nå kan glede seg over og få deler av Lillomarka tilbake.

Reklame

Strømsjokket: Spotpris 77,72 øre - fastpris 24,90 øre