RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

 
 

LEDER: Få vekk skiltene

Vi blir flere og flere folk på mindre og mindre plass med flere og flere biler. Det byr på en del utfordringer i hverdagen. Noen av oss løser de utfordringene med å sette opp private skilt. Noen forsøker å markere et større revir enn de faktisk har juridisk dekning for. Og plasserer et skilt utenfor tomten sin med tekster som «Privat parkering» og med trusler om at ulovlig parkerte biler vil bli tauet bort.

LES SAKEN: Skilter privat på offentlig vei

De ignorerer fullstendig det faktum at de faktisk ikke har noen større rett til å parkere utenfor sin egen tomt enn noen andre, uansett hvor dårlig det er med parkeringsplasser på egen grunn, og uansett hvor mange biler husstanden ser seg nødt til å holde seg med. Forrige torsdag skrev vi om resultatet av en liten rundtur i distriktet. Og vi hadde snakket med Odd Brattberg i Samferdelsetaten i Oslo kommune som kort og brutalt slo fast at det ikke er lov å sette opp private parkeringsskilt langs offentlige veier. Du kan ikke påberope deg gjesteparkering for en spesifikk adresse eller andre sprerrer for almenheten. Det er bare politiet og samferdselsetaten som har lov til å sette opp skilt langs offentlig vei, og der ender diskusjonen.Om tomtegrensen din går halvveis ut i veien er regelen fortsatt den samme.

I forrige uke hadde vi vært ute på Ulsrud, på Nordseter, og i Vingolfveien. Siden har vi vært en tur på Brannfjell og funnet flere eksempler på den samme praksisen. Vi snakker med andre ord om et fenomen som brer om seg. Nordstrands Blad synes veldig lite om slik selvtekt. Vi er allerede ekstremt flinke til å krangle om trær og skygge og sol. Om fenomenet med privat skilting får vokse videre åpner vi enda en arena for nabokrangel. Her gjelder prinsippet om først til mølla. Ingen må få lov til å tro at de kan sette navnet sitt på en bit offentlig vei og skjelle ut naboer og andre som tillater seg å parkere på «deres» parkeringsplass.

Like oppbragt klarer vi ikke å bli over velforeninger og andre som setter opp skilt med bønn om lavere fart og om at folk tar hensyn til barn som leker. Samtidig er det ikke til å komme fra at disse skiltene er en bit av samme problemet. Får vi en jungel av skilt blir resultatet at ingen leser dem. Da trues trafikksikkerheten alvorlig.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere