RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Leder for norske studenter


Reis ut: Mikael Andersen fra Nordseter mener alle som har sjansen bør reise ut av landet for å studere. Selv er han i Nederland. Foto:Privat
Reis ut: Mikael Andersen fra Nordseter mener alle som har sjansen bør reise ut av landet for å studere. Selv er han i Nederland. Foto:Privat
Mikael Andersen (24) fra Nordseter er valgt til ny leder for norske studenter i Nederland.

NORDSTRAND/NEDERLAND: ANSA Nederland fungerer som et utstrakt nettverk for norske studenter og avholder årlig flere sosiale og faglige arrangementer. Mikael Andersen har nå ansvaret for ANSAs virksomhet i landet og vil med dette få unik organisasjons- og ledererfaring.

24-åringen studerer hotellfag ved et av de beste og mest kjente universitetene i landet.

Bereist kokk

– Jeg jobbet som kokk tidligere, og da bodde jeg mange forskjellige steder, blant annet i New York City, Frankrike, Trysil og Hardanger. Jeg trives godt med å reise rundt og ville gjerne studere i utlandet. Siden jeg jobbet som kokk, var Hospitality Management et naturlig skritt videre for meg, forteller Mikael Andersen til Nordstrands Blad.

– Hotelschool The Hague er rangert som en av de tre beste universitetene i verden innen Hospitality Management, så derfor ble det Nederland, fortsetter han.

– Hva lærer du i Nederland som du ikke ville lært hjemme i Norge?

– Hotelschool The Hague er en business-skole som også gir meg praktisk erfaring gjennom ledelse av hotell og restauranter som skolen driver. Skolen legger sterk vekt på personlig vekst, og det er et lite universitet der elevene jobber tett sammen med lærerne. Det er spennende å være i et internasjonalt miljø og bli kjent med folk fra hele verden. Her er hele 40 nasjoner representert! Dette gjør at jeg får et unikt nettverk som jeg ikke ville fått i Norge. I tillegg får jeg en internasjonalt anerkjent utdanning, sier Mikael Andersen.

Han gleder seg til å bli bedre kjent med alle de norske studentene rundt omkring i Nederland og sørge for at de har gode sosiale og faglige arrangementer å se frem til. Dette innbærer blant annet norsk filmfestival og 17. mai-feiring.

– Reis ut!

Han mener alle som kjenner trangen til å reise ut bør gripe sjansen.

– Man må gjøre det før man har kone, Volvo og golden retriever. Det er bare å ta kontakt med ANSA. Der får du nyttig informasjon om studier i utlandet og et godt sosialt og faglig tilbud i studietiden, sier Mikael Andersen.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere