LEDER: FrPs kloke nye linje

1. mai er passert. Siv Jensen trakk et par hundre tilhørere i Drammen, mens dagen ellers har tilhørt dem som historisk eier dagen. Det synes vi er greit. Vi tilhører dem som har sansen for FrPs nye linje uten for mye rabalder og protester.

I hverdagen her i Oslo opplever vi i Nordstrands Blad byrådene fra FrP som edruelige og hardt arbeidende, helt på linje med dem som kommer fra Høyre. Det er ikke mange lettkjøpte skandaletitler å å få fra verken Jøran Kallmyr eller Sylivi Listhaug.

Så kan vi da også lese i VG at folket er ferdig med Carl I. Hagen. Mannen som ønsker å bli ordfører i Oslo mener Frp må fremstå med en sterkere bråkebøtte-faktor. Han får ikke flertallet i FrP med seg på en slik linje. Det vil vi tro partiets Oslo-politikere er veldig glade for. Vi tror vel Siv Jensen gleder seg over det samme. Riktignok leser vi at Erna Solberg er dobbelt så stor som Siv på riksmålingene. Men vi verken tror eller håper at nasjonen igjen trenger en bråkebøtte i alle diskusjoner.

FrP både nasjonalt og her i Oslo har etterhvert klart å meisle ut en kurs vi kan kjenne igjen fra dag til dag. Mens Hagen var suveren i kunsten å hoppe fra ståsted til ståsted. Han hadde en unik evne til å bli trodd uansett hvilket standpunkt han forfektet. Ingen andre verken før eller siden har hatt den samme evnen. Heller ikke Siv Jensen. Uten at det er noe stort problem, siden hun heller ikke prøver seg i denne politiske grenen. Hagen har uttalt at han savner seg selv i politikken. Det gjør altså ikke vi.

Tvert imot er vi glade for at FrP har tatt lange steg i retning av å bli et ansvarlig parti. På landsmøtet forsøkte sterke krefter å slå inn på en langt mer dogmatisk linje uten vilje til kompromisser. De lyktes bare delvis, dermed er det fortsatt klima for borgerlig samarbeid som her i Oslo.

Det er også godt nytt for dem som tror på et borgerlig regjeringssamarbeid der både Høyre og FrP er med. Nordstrands Blad har tro på dialog kompromisser i all styring, enten det gjelder et sykehus, en bydel, en by, en nasjon eller hele vår klode. Prinsippielt mener vi således at Siv Jensen står for en klokere politikk enn det Carl I Hagen gjorde. Vi savner ham ikke i politikken. Og vi tror ikke han passer som ordfører for Oslo. Vi trives faktisk med Fabians smil!

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.