*Nettavisen* Nyheter.

LEDER: God sommer!

 

Så har vi omsider kommet til juli. Det betyr at Lokalavisen på papir tradisjonen tro tar sommerferie. Det betyr imidlertid ikke at journalistene legger seg ned på en solseng av den grunn. Gjennom hele juli kan du følge din lokalavis på www.lokalavisenfrogner.no eller lese oppdaterte nyheter fra hele hovedstaden på www.dittoslo.no.

Den siste uken har redaksjonen konsentret seg om sommeren, med fyldige reportasjer med tips om sommeraktiviteter, en større test av årets sommerøl, fersk rapport fra det fantastiske arrangementet Miniøya og et innblikk i fattig-Oslo.

Akkurat som vi pleier har våre journalister vært ute og tatt pulsen på den delen av byen vi kjenner best.

Men en nyhet er litt tristere enn de andre. Nemlig det at Fattighuset står i fare for å bli kastet på gaten som følge av at gården de holder til i skal selges. Det er selvsagt ikke noe galt i å selge eiendom. Ei heller kan det vel kalles klanderverdig å skulle tjene penger på det man kjøper.

Likevel er det utrolig trist at det er akkurat Fattighuset som rammes. En gruppe menesker som står på for at de som har det vanskeligst blant oss skal få noen små lyspunkter i en beinhard hverdag. Mat og klær selvsagt, men først og fremst omsorg. Omsorg for dem som har falt utenfor i velferds-Norge.

Det er faktisk svært mange barn som må vokse opp i hjem der det ikke er noen selvfølge å få mat på bordet hver dag. De får ikke være med på ferie. Fotballen må de ta med seg til parken, og ikke på organisert trening som koster penger.

Nå håper vi at Oslo kommune er seg sitt ansvar bevisst og kjøper de aktuelle lokalene til Fattighuset. Det er vel og bra at det private næringsliv bidrar til oppussing og gir bort matvarer, men når det kommer til å sørge for at Fattighuset består må kommunen komme på banen.

Dette er et utrolig viktig tilbud som storsamfunnet må være med på å betale for. Man skulle ikke tro at det gikk an å være fattig i rike Norge, men ferske rapporter viser noe ganske annet. Med dette i tankene ønsker vi alle våre kjære lesere en riktig god sommer. Så sees vi vel på nett?

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.