Gå til sidens hovedinnhold

LEDER: Heia Gunnar P.!

Da vi fikk melding om at Gunnar Pedersen mottok årets Bydelspris gjorde hjertet vårt et fornøyd hopp. Det er så fortjent! Vi kjenner Gunnar gjennom veldig mange år. Vi kjenner hans engasjement for så mange som bor i vår del av byen. Og vi kjenner hans interesse for å formidle lokal historie.

Våre lesere gleder seg uke etter uke over alt denne mannen og hans kone Inge klarer å grave frem av gamle bilder, historier, kunnskap og kuriosa. Gunnar er et oppkomme av historier. Men først og fremst er han en mann som brenner for saker. Og som er villig til å bruke store ressurser for å få gjennom det han brenner for. Enten det handler om eldresentrene i bydelen, bevaring av arkeologiske funn på Ekeberg, eller å redde Ekebergrestauranten. Gunnar Pedersen er aldri redd for å si det han mener. Han arrangerer folkemøter. Han trimmer sammen med andre eldre. Han deltar i debatter. Han er rett og slett utrolig aktiv i bydelen.

Mannen er slett ikke uten skarpe kanter. Han har klare meninger om hvordan våre lokale politikere bør prioritere, og om hva som er klok politikk. Særlig når det gjelder eldre og bevaring av vår egen historie for fremtidige generasjoner.

Det er ikke få møter redaktøren i Nordstrands Blad har hatt med Gunnar Pedersen. Han har alltid en lang liste med saker han ønsker å drøfte, og ofte gir hans klare hjerne innspill til saker som får et videre liv i våre spalter. Han snakker med så mange og tenker på så mye at det alltid er inspirerende å møte ham. Når vi vet at han også skriver Aktuell Historie hver uke, så er det bare å ta av seg hatten på nytt og på nytt.

Gunnar Pedersen har nettopp vært på sykehuset, etter et slag. Men han var til stede og mottok prisen. Vi i Nordstrands Blad ønsker ham kollektivt til lykke. Vi vet vi har mange med oss i de lykkønskningene. Vi håper og tror Gunnar tar prisen som en solid klapp på ryggen og som en stor oppmuntring på veien tilbake fra sykesengen. Vi vil gratulere juryen med valget. Og håper vi snart ser Gunnar på vei inn i redaksjonen igjen med en bunke dokumenter under armen og klare meninger om hva befolkningen i våre bydeler nå må informeres om og engasjere seg i. Heia Gunnar!

Reklame

NÅ: Eksklusiv motebutikk er i gang med sitt årlige salg