Gå til sidens hovedinnhold

LEDER: Hijab-forbud feil

For få dager siden var denne lederskribent på Kantarellen aktivitetssenter i Bydel Søndre Nordstrand og møtte ni nydelige barn fra Mortensrud skole som serverte kake til eldre. Så vidt vi husker bar to av dem hijab. Utgangspunktet for at vi reiste ut til Kantarellen var møtene mellom innvandrerbarn og norske eldre. Vi spurte ikke om hvorfor noen av jentene har valgt hijab. Eller hvorfor venninnene gikk uten. Vi tror faktisk diskusjonen om integrering i Oslo bør gå langs helt andre linjer.

Venstresiden er nå så opptatt av å komme på banen i innvandrerspørsmål at de kommer ut i underlige posisjoner. Tidligere byrådsleder Erling Lae sier moralpolitiet på Grønland er blitt avløst av klespoliti på Stortinget og i regjeringen. Han sier han sjelden er blitt så provosert og mener at kunnskapsminister Kristin Halvorsen (SV) bør være mer opptatt av lærdommen inni hodet, enn klesplagget oppå hodet. Han kaller debatten om hijabforbud for et av de dummeste utslag av dobbeltmoral og snerpete formynderholdning på lenge. Ifølge NRK er heller ikke Kjell Ingolf Ropstad i Kristelig Folkeparti eller Abid Q. Raja i Venstre begeistret for Halvorsens hijabpolitikk. Ropstad og Raja tror ikke at hijabforbud er veien å gå. Det tror ikke vi heller. Statsminister Jens Stoltenberg har klokelig nok avvist et nasjonalt forbud, både mot hijab og også mot bruk av burka. Han har understreket at det er forskjell på de to.

"Det er ganske stor forskjell på noe som dekker ansiktet og noe som ikke gjør det, som er mer et hodeplagg. Jeg tror vi har en ganske god løsning, og det er at vi overlater til den enkelte skole, den enkelte kommune å vurdere om det er behov for regler, forbud", sa Stoltenberg i et intervju på Politisk kvarter på NRK forrige onsdag. SV bør si seg enig.

Erling Lae er en klok mann. Som kan mye om å bryte ned fordommer mellom menneskegrupper. Han mener venstresiden mangler forståelse og respekt for religiøs tro. "Her ber innvandrerjentene om å ta utdanning, og når de så begynner på videregående skole, blir de kritisert for å gå kledd på muslimsk vis. Dette blir det i alle fall ikke integrering av, mener Lae. Vi er enig.

Reklame

Husker du disse to idiotene?