LEDER: Hurra for Abid Raja

Venstre-politiker Abid Raja.

Venstre-politiker Abid Raja.

Vi er vant til å tro at alle kan svømme. Det stemmer ikke. Rundt om i landet står bassenger tomme, svømmeopplæring er ikke lenger noen selvfølge for alle. Og aller dårligst står det til med ferdighetene til barn med innvandrerbakgrunn. En fersk undersøkelse viser at flere enn syv av ti 10-åringer med ikke-vestlig bakgrunn ikke kan svømme 200 meter. Da hjelper det lite at alle skulle mestret dette i følge læringsplanen.

LES OGSÅ: Vil ha nasjonale svømmeprøver

Nordstrands Blad har tidligere etterlyst større engasjement for opplæring i svømming. Desto gladere er vi for at det nå skjer gledelige ting lokalt. Lambertseter bad har tidligere hatt egne kursopplegg for folk som ikke kan svømme. Nå ønsker vårt lokale bad igjen å starte slike kurs.

Etter initiativ fra Venstre-politiker Abid Raja som bor i bydelen og har Lambertseter som sitt naturlige sted å bade. Han er en tøff mann som tør å by på seg selv på mange måter. Denne gang står han ærlig frem og forteller at han ikke kan svømme. Vi tror det blir mye enklere for flere med innvandrerbakgrunn å innrømme manglende ferdigheter, når en velutdannet og høyt profilert mann som Raja setter fokus på problemet. Til Aftenposten lover han at han skal sørge for at hans egne barn lærer å svømme så fort han selv mestrer vannet.

LES OGSÅ: – Få svømmehall her

I Oslo har vi opplevd tragedier knyttet til vann og barn som ikke kan svømme. Frank Pedersen i Lambertseter svømmeklubb lover at det nå kommer konkrete tiltak i form av kurs. Gjerne sammen med lokale ildsjeler. – Vi vil samarbeide med minoritetsorganisasjoner og andre nettverk for å få på plass et tilbud, sier Pedersen.

Nordstrands Blad synes det er prisverdig og til etterfølgelse for alle andre som har mulighet til å bidra til et løft. Men ansvaret ligger og må ligge på skolene. Skolebyråd Torger Ødegaard (H) sier til Aftenposten at alle fjerdeklassinger må testes. De som ikke er gode nok, skal få mer svømmeopplæring. I tillegg jobber Utdanningsetaten med forslag til hvordan de skal styrke svømmeopplæringen. Nordstrands Blad mener det er opplæring som er nøkkelen. Badene må fungere. Ungene må få timer. Så kan de testes.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.