RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

LEDER: Hva med respekt?

Utgangspunktet for denne lederen er at vi var på årets revykavalkade Sentrum Scene torsdag, der også flere av våre lokale skoler var med. Man kan fra tid til annen bli lei av utsagn om at undgom ikke eier respekt. For vi vet at det ikke stemmer, når vi ser ungdommens engasjement som tordner gjennom de ulike mediekanalene, men man kan også miste troen litt, som vi gjorde denne torsdagskvelden.

LES OGSÅ: Skolerevyenes Crème de la crème

Revy er
moro. Det er det som er meningen. Men også revy har blitt mer og mer en innbitt konkurranse mellom skolene, hvor skitne midler fra tid til annen kan bli brukt. En revykalvakade derimot ser jeg på som en hyllest til de ulike forestillingene. Terningene er allerede trillet, for noen en glede, for andre en litt bitter opplevelse. Men uansett skal man denne kvelden få et utdrag av det beste fra de ulike skolene og få et lite innblikk i de andres harde arbeid.

Det var da med sjokk at vi satt på galleriet og hørte hvordan grupper fra flere skoler forsøkte å psyke ut elevene på scenen. Vi hørte ord som «hore», «homse» og til og med «pakkis». Støynivået ville ingen ende ta, og selv da andre elever forsøkte å ta affære, ga de seg ikke. Konstant skriking og skråling gjorde kvelden til en plage, og hodepinen meldte seg etter som minuttene gikk.

Vi fikk
høre fra skuespillere i etterkant at de hørte godt alt rabalderet fra galleriet, og at det var utrolig distraherende når man så gjerne vil prestere på scenen.

Det er synd at det ikke skal være mulig å heller løfte hverandre opp, og feire andres suksess. Denne krigen tar livet av revygleden, og det var med en viss flauhet på vegne av et par av skolene vi satt og noterte hva som ble sagt.

Skuespiller Thorbjørn Harr åpnet kvelden med en oppfordring om å gi full støtte til alle på scenen, men dessverre ble den appellen fort glemt, og det er fryktlig synd på en kveld som skulle vært en real festaften. Vi får bare håpe at dette ikke representerer skolene på en generell basis og at elevene selv tar mer ansvar for å behandle medmennesker med respekt. Det er det minste man kan be om.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere