RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

LEDER: Idiotiske sykkeltyver

Bekkelaget har de siste ukene vært rammet av en helt ny form for idioti som vi her i Nordstrands Blad har døpt for sykkelbytte-tyveri. Det går i korthet ut på å stjele en sykkel fra en privat eiendom og erstatte den med en annen sykkel som er stjålet et annet sted i distriktet. Det dreier seg åpenbart om en spenningslek mer enn vinningsforbrytelser i tradisjonell forstand.

Hvem som står bak vet vi lite om. Men et av ofrene observerte tre ungdommer på flukt fra sin hage den natten deres sykkel ble stjålet og erstattet med en annens sykkel. Om det er de samme ungdommene som står bak alle tilfellene av sykkelbytter, eller om det er flere som konkurrerer om å tøffe seg vites ikke. Vi vet bare at dette er komplett idiotisk og svært ubehagelig for dem som rammes. Det er veldig lite trivelig å vite at noen saumfarer hager i bydelen på jakt etter sykler de kan stjele. Og at de sniker seg rundt husveggene midt på natten for å stjele.

At de setter igjen andres stjålne sykler er på ingen måte noen formildende omstendighet. Tvert imot påføres ofrene dobbel irritasjon. Ikke bare må de ut og lete etter sin egen tapte sykkel, oftest med negativt resultat. De må også forsøke å finne den uheldige eieren til sykkelen som plutselig er plassert på deres tomt. Det er snakk om sykler til tusenvis av kroner. Både damesykler og herresykler, sykler for barn og sykler for voksne.

Det er mulig disse tyvene har et så lemfeldig forhold til penger at de regner med at dette er peanøtter for alle. Men slik er ikke verden. Dette er med andre ord ikke uskyldig moro. Men alvorlig kriminalitet. Nordstrands Blad håper politiet setter inn ressurser for å oppklare disse hendelsene. Hvis ikke frykter vi at fenomenet sprer seg. De skyldige må finnes, og de må bli stilt til ansvar. De som stjeler verdier for tusenvis av kroner natt etter natt er kriminelle. Ved ett tilfelle ble også en veske med store verdier stjålet sammen med sykkelen. Det forteller oss at denne moroa allerede begynner å ta nye og enda mer negative retninger. Det vil være best for både sykkelbytterne og for dem som rammes at politiet får pågrepet de som står bak fortest mulig. Nordstrands Blad oppfordrer alle som rammes om å ta kontakt.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere