*Nettavisen* Nyheter.

LEDER: Kampen om kundene

De ansatte i Nordstrands Blads markedsavdeling har finlest listen over hvilke forretninger som kommer på Lambertseter Senter. I lunsjen diskuterer de butikkmiksen, og spør hverandre hvordan handlemønstrene vil endres i vår del av byen. Også vi i redaksjonen er opptatt av de samme spørsmålene. Kommer vi til å trives på det nye senteret? Er det her vi vil legge innkjøpene i fremtiden? Er det hit vi kommer til å dra på kino, for å handle vin til helgen og sykkel til poden?

De som får betalt for å skjønne hvorfor vi handler hvor og når mener listen over butikker er spennende. Men det er fortsatt store spørsmål som gjenstår før de tør å spå hvor vellykket senteret blir. De snakker om senteret på Kolbotn utenfor Oslo der alt er flott bortsett fra adkomsten. De påpeker viktigheten av at folk med bil kommer lett inn og ut, og at de finner parkeringsplass.

Det er
ikke tvil om at trafikkløsningene blir viktige. Obos har kjempet for å få en egen rundkjøring i Cecilie Thoresens vei. Uten å få gehør hos planmyndighetene så langt. Det synes vi er beklagelig. Vi snakker om et område med to store skoler, med en stor matvareforretning, en stor elektrobutikk og et stort treningssenter utenfor senteret som allerede genererer mye trafikk. Vi mener det er all grunn til å lytte til de behovene senterledelsen selv melder inn. De som jobber med senterdrift har selv de beste forutsetningene for å forutse hvordan transportmønstrene vil bli. Og vi bør alle være svært interessert i å få så god trafikkavvikling som mulig. Det er bra for handelen, ja vel. Men det er også bra for alle andre trafikanter med logiske løsninger som skaper oversikt og flyt.

Nordstrands Blad er svært så spent på utviklingen av senteret. Vi tror mye vil bli annerledes enn i dag. Pol og kino og en rekke nye butikker i et moderne senter vil trekke hundretusener. Hvem blir taperne i dette spillet? Senterleder Georg Vestby ved Ski Storsenter bor selv på Lambertseter. Han mener Manglerud Senter og Bryn Senter har størst grunn til å frykte den nye konkurransen. Samt småsentrene i Bydel Nordstrand som driver gatebasert handel. Georg Vestby har autoritet og er vel verd å lytte til. Vi håper det blir plass til alle.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.