RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

LEDER: Kirkejubel

Bård Folke Fredriksen traff virkelig spikeren da han bestemte seg for å skjære gjennom og gå inn for at Nordstrand Kirke skal utvides. Hvert eneste medlem i Byutviklingskomiteen sa ja. Selv uten KrF til stede for å tale menighetens sak hersket det altså en rørende enighet. Og da mener vi rørende enighet.

Ønsket om å få utvide Nordstrand kirke har eksistert i svært mange år. Mens tendensen i den norske kirke går i retning av stadig tommere benkerader har kirken på Nordstrand klart å beholde grepet på menigheten. Søndag etter søndag trekkes folk til kirken i så stort antall at utvidelse fortsatt oppleves som en nødvendighet. Derfor var dette et så flott signal tilbake til et lokalsamfunn der mange har arbeidet hardt for å få til en løsning.

Nordstrand kirke er et fysisk landemerke i bydelen. Og et sosialt landemerke. Vi er overbevist om at dette bygget betyr veldig mye for alle generasjoner i bydelen, og også for folk som vanligvis ikke finner veien til gudstjenestene. Guds hus spiller en rolle i våre liv. Nordstrands Blad mener alle involverte gjennom alle disse år for å få utvidet Nordstrand kirke har gjort en fenomenal innsats. De som i dag jubler og gråter om hverandre står på skuldrene til mange som har arbeidet før dem.

Ennå er ikke målet nådd. Men vi har et politisk vedtak som sier at det er fritt frem for å bygge. Vi har flotte tegninger som viser en utvidet kirke i stil med dagens bygg. Her bir det ikke rare karnapper eller utvekster, men en harmonisk bygningskropp. Vi tror dette er gjennombruddet, og at pengene kommer etter hvert. Vi tror til og med at de instansene som har vært negative vil se at dette prosjektet har en slik tyngde at de velger å avstå fra å ri sine kjepphester. "Hallelujastemning" er et begrep vi sjelden bruker. Men når det gjelder situasjonen rundt Nordstrand kirke virker uttrykket dekkende, uten snev av ironi. Vi jubler med alle dem som nå føler euforien bruse. Vi tror denne seieren vil bli lagt merke til langt utenfor menighetens grenser. Og at den vil virke inspirerende for andre. For kirkeledere og kirkegjengre. Men faktisk også for folk med helt andre mål for sin innsats, enten det er idrettshall eller skole eller noe annet samfunnsnyttig. Hipp hip hurra!

 

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere