RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Flere ble bekymret for om deponiet kunne inneholde giftige avfallsstoffer som fosfor, salt, tungmetaller, HCB og PCB
Flere ble bekymret for om deponiet kunne inneholde giftige avfallsstoffer som fosfor, salt, tungmetaller, HCB og PCB

LEDER: Kommunal arroganse

I torsdagens utgave av Nordstrands Blad kunne du lese om beboerne på Bergkrystallen som plutselig fikk et snødeponi rett utenfor døra. Ingen var blitt varslet om deponeringen og det viste seg vanskelig å få tak i ansvarlige personer som kunne informere beboerne om hva som foregikk. Flere ble bekymret for om deponiet kunne inneholde giftige avfallsstoffer som fosfor, salt, tungmetaller, HCB og PCB. De store snøhaugene har selvsagt også tiltrukket seg lekende barn fra de nærliggende borettslag. Rundt 5000 personer bor rett ved snødeponiet.

Etter utallige kommunale telefoner viser det seg at det er Kollektivtransportproduksjon AS (KTP) som står bak deponeringen. Og etter iherdig innsats fra Bydel Nordstrand og beboere på Bergkrystallen, ble det avdekket at deponiet har blitt anlagt uten at lover og regler har blitt fulgt. Den kommunaleide tomten er regulert til boligformål og i henhold til Plan- og bygningsloven må man søke om å anlegge et snødeponi.

Jan Nordahl, spesialkonsulent i Nordstrands Bydel, sier han er provosert over KTPs opptreden. "KTP er ingen liten aktør, man må kunne forutsette at de kjenner til lover og regler", sier han. Nordahl mener at det ikke bare er Plan- og bygningsloven som er brutt, men at KTP også bryter med hjemler om forurensning og støy i Kommunehelsetjenesteloven. Deponeringsarbeidet har ført til betydelig støy nattetid. I et tilfelle startet arbeidet rundt elleve om kvelden og vedvarte natten igjennom.

KTP legger seg flat i dagens utgave av Nordstrands Blad, men hevder samtidig at snøen kommer fra nærliggende stasjonsområder og at den derfor ikke er forurenset. Uavhengig av dette mener Nordstrands Blad at saken demonstrerer en sjokkerende arroganse fra en stor kommunal aktør som KTP.

Det er lite sannsynlig at man ikke har visst om at det kreves spesielle tillatelser for denne deponeringen. Store snømengder unnskylder ikke KTPs opptreden. Hvis ikke kommunen selv følger gjeldende lover og regler, setter det et svært dårlig eksempel for andre.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere