*Nettavisen* Nyheter.

Leder: Kultur på Bislett stadion

I morgen er det igjen klart for Bislett Games, og den årlige festen på stadion. Denne dagen er spesiell av flere grunner, men også fordi det er den eneste dagen i året hvor den nye stadion er full av tilskuere. Tribunene koker av feststemt publikum, noe vi gjerne skulle sett litt oftere. Etter at vedtaket om å sløyfe tak over tribunen ble tatt, sank håpet om toppfotball på Bislett.

Lyns Morgan Andersen ønsket seg til vestkantløkka med sine spillere. Han ville skape mer ut av bydelslaget, solidariteten og rekrutteringsmulighetene gjennom nye lokaler og beliggenhet. Dessverre har Lyn nå skrevet ny kontrakt med Ullevål, og toppfotball må vi vente lenge på. Det vil si at tribunene står mer eller mindre tomme 355 dager i året. Selv om det er stor aktivitet på banen gjennom hele året, er publikum fraværende.

I denne utgaven av Lokalavisen har en av landets mest profilerte komikere fått frie tøyler, og noen av hans tanker kan muligens spinnes videre på. Vi må i hvert fall se på mulighetene for å få publikum til arenaen. Kan vi bruke anlegget til noe annet enn idrett? Er det mulig å arrangere kulturelle bidrag til bydelen uten at naboene blir skadelidende? Det er mulig at store konserter ikke er så populært, men kanskje mindre oppsetninger har livets rett på Bislett.

Uansett skal det mye til å fylle de 15.000 plassene, men vi må sette i gang kreativiteten, ellers vil Bislett stadion stå som et monument over svunnen tid. En gang i tiden var det Norges mest besøkte anlegg og med en fantastisk historie.
Fortsatt er Bislett stadion et av Norges mest brukte anlegg, men det er det ingen som vet, for der er aldri noen der, og ser på det som skjer.

De gamle historiene vil bli stående som forlatte minner, til slutt uten betydning. Det eneste vi vil huske er idiotiske politiske vedtak, og dårlig dømmekraft. Millionene som er brukt på arenaen burde kanskje heller vært delt opp, og brukt på forskjellige anlegg rundt om i Oslo.

Bislett burde vært bygd i mye mindre skala, det er jo uansett fra kommunens side tydeligvis ikke tenkt til toppidrett, og idrettsanlegg over hele byen trenger opprustning og fornying. Nå står jo Bislett der, i all sin prakt og venter på publikum, og noe må gjøres. Om det ikke med årene blir tak likevel da, for da er vel problemet løst.

Nå står jo Bislett der, i all sin prakt og venter på publikum, og noe må gjøres.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.