RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

LEDER: «Kvinnegruppa Ottar bommer så grovt at det er pinlig»


 
  Foto: Illustrasjonsfoto

Omlag én gang i året får kvinnegruppa Ottar massiv medieomtale. Det skjer utelukkende i forbindelse med 8. mars – kvinnedagen. Med årets utspill virker det som om de er på så desperat jakt etter oppmerksomhet at de har glemt hvem de egentlig skal kjempe for. Etter å ha trumfet gjennom parolen om å legge ned Pro-senteret, er det rett og slett vanskelig å akseptere at gruppa kan kalle seg en «kvinnegruppe» lenger.

Pro-senteret har siden 1983 jobbet for å bedre forholdene for Oslos prostituerte – både menn og kvinner. Ved å sørge for blant annet råd og veiledning, informasjon og holdningsskapende arbeid har de vært en svært viktig og tydelig aktør i debatten rundt kjøp og salg av sex, for ikke å snakke om en viktig støtte for de prostituerte selv.

Det blir som å hevde at Feltpleien ønsker at flest mulig narkomane fortsetter som narkomane, eller at Kreftsenteret på Ullevål helst ser at kreftpasienter ikke blir friske

Når kvinnegruppa Ottar tar til orde for å legge ned Pro-senteret virker det mer som et desperat ønske om medieoppmerksomhet, enn som et gjennomtenkt og velbegrunnet forslag, til det beste for kvinner – som jo er dem gruppahevder å jobbe for.

Begrunnelsen Ottar bruker for å ønske å legge ned Pro-senteret er at senteret bidrar til å normalisere prostitusjon. De hevder også at Pro-senteret har fungert som et propagandaorgan mot sexkjøpsloven.

LES FLERE MENINGER HER

Det blir i beste fall naivt å hevde dette, i verste fall er det ondskapsfullt. Det Ottar i realiteten sier er at Pro-senteret har et reellt ønske om å beholde flest mulig menn og kvinner i prostitusjon. Det blir som å hevde at Feltpleien ønsker at flest mulig narkomane fortsetter som narkomane, eller at Kreftsenteret på Ullevål helst ser at kreftpasienter ikke blir friske.

Det er en selvfølge at ikke Pro-senteret ønsker at de menn og kvinner som ser seg nødt til å fornedre seg selv på det groveste ved å selge kroppene sine, fortsetter å gjøre nettopp dette.

I stedet handler det om å gi et verdig tilbud og omsorg til dem som ikke ser noen annen mulighet til å tjene til livets opphold enn å prostituere seg. Det handler også om å arbeide med holdningsskapende arbeid, med kunnskap og informasjon, for å bevare og øke verdigheten til de prostituerte ute i samfunnet generelt, en oppgave som en kvinnegruppe vel også burde jobbe for, framfor å kjempe for å legge ned et av svært få tiltak for denne gruppa.  

Å foreslå å legge ned et slikt tiltak har ingen plass på en dag som handler om å bedre likestillingen og øke respekten og verdigheten til kvinner i alle lag av sam-funnet. Kvinne-gruppa Ottar bommer så grovt at det er pinlig.

Hege Bjørnsdatter Braaten Hege Bjørnsdatter Braaten, nyhetsredaktør

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere