RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Foto: Karl Andreas Kjelstrup
Foto: Karl Andreas Kjelstrup

Leder: Litt nærmere

For en stund siden ga våre lesere klar beskjed. Vi ba dem kåre det farligste krysset i Bydel Vestre Aker. Med stor overvekt i antall stemmer fikk Vinderenkrysset den tvilsomme æren av å være det verste, og det farligste krysset. Det ulykkesbelastede krysset skaper farlige situasjoner flere ganger hver eneste dag. En lite heldig blanding av skoleelever, biltrafikk, busser og T-bane i et utdatert kryss med planovergang, er et trafikkmessig mareritt. Krysset skaper mange bekymringer for foreldre med barn på Vinderen skole.

Mange gode og ressurssterke, frivillige krefter har over flere år jobbet hardt for å rette oppmerksomheten på de trafikale problemene i Vinderenkrysset. Foreldre og pressgrupper har hatt aksjoner og arrangert møter. De har hatt utallige samtaler med myndigheter og politikere, uten at det har hjulpet. Foreldrene vet at det bare er et tidsspørsmål før noen blir skadet. Eller enda verre, drept. De håpet på at opprustningen av Holmenkollbanen til VM ville føre til et planfritt, og tryggere kryss. Det får de ikke.

Likevel er det svært gledelig å registrere at byrådspartiene Høyre og Frp er blitt enige med Venstre og Krf om å utrede trafikksikkerhetstiltak. Budsjettkameratene vil sette av én million kroner til utredning av planfritt kryss. Dette har de vurdert flere ganger tidligere. Men kostnaden har blitt vurdert som stor i forhold til en kollektivløsning. Imidlertid har brannen i Jeppehuset gitt nye muligheter.

Politikerne vil se om de kan utrede planfritt kryss i sammenheng med utbyggingen på branntomten. De ser helt klart at noe må gjøres. Og det er gledelig å se. Når et nytt bygg skal reises på branntomten, bør politikerne og kommunen være i forkant. De bør gå i dialog med utbygger og komme frem til løsninger. nnKrysset MÅ bli planfritt, fortauene bredere og T-banestasjonen gjøres mer tilgjengelig og bedre for kollektivbrukerne. Pengene som er satt av er selvfølgelig ingen garanti for at det vil skje noe med Vinderen-krysset. Men det er lite, men viktig steg på veien til tryggere tider for våre yngste i trafikken.Krysset står der i dag, like frustrerende forrædersk og farlig.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere