*Nettavisen* Nyheter.

Leder: Moderne barnehage

Alt var så mye enklere før. 95 prosent av befolkningen levde A4-livet, som betydde jobb fra 8 til 16, kanskje 9 til 17. Så var det innom barnehagen og hente unger, og så hjem til middag og fritid. Sånn har mange av oss det fremdeles, og godt er det at ikke alle snur døgnet på hodet.

Men for stadig flere har hverdagen endret seg, enten fordi vi vil det selv, eller fordi jobb eller studier tvinger frem en litt annen døgnrytme. Stadig flere har fleksibel arbeids- eller studietid. Avansert teknologi gir mange muligheten til å arbeide hjemmefra, og de skjer gjerne på litt andre tidspunkter enn den tradisjonelle arbeidsdagen mellom 8 og 16.

Så var det barna da. Hvordan passer deres hverdagen inn i fremtidens arbeidsdag? Mange har opplevd hvordan det er halse rundt i morgen- eller ettermiddagsrush for å få egen dag til å matche barnehagens åpningstider.

Må det være så firkantet?
Nei, mener svenskene, som i flere har hatt tilbud om barnehager med mer fleksible åpningstider, rett og slett døgnåpne barnehager, der barn og ansatte er der på skift, og som kan lette livet for stadig flere skiftjobbende foreldre.

I Bydel St. Hanshaugen ser politikere og administrasjon at dette behovet vokser frem. I Bydel Frogner viser foreløpige undersøkelser at behovet fremdeles ikke er veldig stort.

Men vi er overbevist om at behovet for fleksible barnehageløsninger vil øke fremover, så det er bare å ta tak i utfordringen først som sist! Døgnåpne barnehager er en nødvendighet i en travel og urban livsstil.
Det er bare å ta tak i utfordringen først som sist.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.