RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

LEDER: Moro for de gamle

På lederplass:

"Moro for unga" er det noe som heter. Og at det er mye som er morsomt for de unge i vår bydel, ja det er vi i lokalavisen vitne til uke etter uke. Både i barnehagene, skolene og fritidsklubbene er det aktivitetsdager, teateroppsetninger, utflukter, konserter, temadager og annet som livner opp hverdagen rett som det er. At det kan være mye moro på byens sykehjem, er kanskje ikke alle like klar over. Aktivitetene er muligens av en litt annen karakter, men moro er det.

Forrige uke ble vi nemlig med på seniorcruise. Over to dager fikk i alt 650 av Oslos sykehjemsbeboere reise på "cruise" med Nesoddfergen. Det ble en populær tur i strålende solskinn, og med underholdning fra allsanggeneral Vidar Lønn-Arnesen, komponist Philip Kruse og Magnolia Jazzband. Det rykket i dansefoten til flere av deltakerne. En hyggelig tur, og et hyggelig initiativ.

Turen kom i orden som følge av aktivitetsmidlene bevilget av byrådet, som vi skrev om i forrige uke. Fem millioner kroner i trivselsmidler er fordelt på sykehjemmene i Oslo, etter søknader til konkrete tiltak, og til fellesarrangementer, som konsert- og teaterturneer, og til den nevnte båtturen. Trivselsmidlene, som byråd for helse og eldre, Sylvi Listhaug (Frp), selv reiste rundt til utvalgte sykehjem for å promotere, mener vi er et svært positivt innslag i eldreomsorgen.

Et sykehjem skal ikke bare være oppbevaringsplass, men også et sted der man kan oppleve det kulturlivet byen har å by på, sa byråden til avisen. For noen betyr det utflukter, ut fra de vante veggene i sykehjemmet. For andre, som ikke har like gode muligheter til å komme seg ut, tas kulturtilbudene inn i sykehjemmet. For mange sykehjem kan det med stramme budsjetter være krevende nok å konsentrere seg om å gi den pleien og behandlingen beboerne skal ha. Vi tror det er kjærkomment både for ansatte og ledelsen ved byens sykehjem at de får noen ekstramidler til fremme trivsel. For man kommer ikke unna det at faktum at livskvaliteten påvirkes sterkt av det den enkelte opplever. Å føle at man er en del av samfunnet, og ikke bare eksisterer ved siden av det, er viktig for alle, uansett alder og helsetilstand.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere