*Nettavisen* Nyheter.

LEDER: Musikalsk julegave

Lars Fosdahl og Thorkild Gundersen, gutta på "Scene Grefsenkollen". Foto: Foto: Kristin Tufte Haga

Nordre Aker Budstikke på lederplass.

I dag kan vi bringe gladnyheten om at det blir musikkfestival på «Oslos tak», Grefsenkollen, til sommeren. En real julegave til alle som liker god stemning og musikk. I juni spiller Penthouse Playboys med godt humør, og et av de virkelig store navnene fra Sverige, Bo Kaspers Orkester. I tillegg skal nok en artist på scenen i løpet av den tre dager lange festivalen.

Den gamle sportsstua på Grefsenkollen har sprunget ut i en ny og svært interessant blomst de siste årene. Det Virkelig Gode Liv overtok driften av stedet i 2008, og restauranten har siden hevdet seg blant Oslos aller beste. For halvannet år siden startet samarbeidet med to lokale karer som hadde en visjon om et konsertsted utenom det vanlige.

– Det voksne Nordre Aker-nærmiljøet mangler en felles kulturell møteplass. Vi er helt sikre på at unike Grefsenkollen Restaurant med sin fantastiske beliggenhet, er den perfekte rammen rundt en lokal og sosial arena for beboerne i området. Egentlig på tide at vi som bor her slipper å måtte dra helt ned til «by’n» for å høre god musikk i gode omgivelser. Dette er noe vi har savnet og det vet vi at mange andre har gjort også, sa de to initiativtakerne Thorkild Gundersen og Lars Fosdahl til NAB i fjor.

VINN BILLETTER TIL SOMMERKONSERTENE HER!

Og suksessen har ikke latt vente på seg. Musikkhungrige Nordre Aker-beboere har valfartet til intimscenen på Grefsenkollen, der navn som Susanne Sundfør, Bugge Wesseltoft, Lars Lillo Stenberg, Silje Nergaard, Nils Petter Molvær og Ingrid Olava har spilt. (Og listen er fryktelig mye lenger). Konsertbillettene har som regel blitt revet bort. Utekonserter har det også blitt. Og nå er tiden kommet for å ta drømmen ett steg videre. En større scene og mulighet til at enda flere mennesker kan få oppleve magien på «Oslos tak». Lars Fosdahl og Thorkild Gundersen har fått til det mange drømmer om å gjøre, og som enda flere har drømt å få være med på. Sammen med En villig ledelse på Grefsenkollen Restaurant, har de gitt alle konserthungrige i Nordre Aker nettopp den muligheten. God musikk, god mat og fin utsikt. Ramme og innhold har vært perfekt. Fosdahl og Gundersens engasjement fortjener stående applaus.

VINN BILLETTER TIL SOMMERKONSERTENE HER!

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.