RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

LEDER: Ønsker ny vurdering

Nordstrands Blad har de siste ukene fulgt søskenparet Kristin Nilsen og Magne Stedøy Johansen i deres kamp for å få sin far Peder tilbake til Kantarellen bo- og rehabiliteringssenter på Søndre Nordstrand. Faren er gammel og har mistet språket. De to barna hans og mannens hjelpeverge Olav Braaten forteller om en vennlig og forsiktig gammel mann som helst vil sitte i en stol og ha det rolig rundt seg. De forteller om en mann som trivdes på Kanterellen. Barna var trygge på at han hadde det godt. Kantarellen er en flott institusjon med hyggelige rom, bilder på veggene, flotte ansatte og i det hele tatt et veldig innbydende preg på alle måter.

De to søsknene har vært med på diskusjoner om farens tilpasning på Kantarellen. De forteller at han ved enkelte anledninger har vært problematisk å stelle. Men dette oppfattet søskenparet at var i ferd med å løse seg. De mente og mener at personalet ved Kantarellen er i full stand til å håndtere deres far. I det daglige er han fredelig og stiller små krav til omgivelsene, i følge hans egne barn.

Nordstrands Blad
forstår at det ofte kan være uenighet mellom pårørende og offentlig ansatte om hva som er best for en klient. Det er ikke gitt at de pårørende alltid vet hva som er best for en gammel og syk mann eller kvinne som ikke har språk selv. Ledelsen ved Kantarellen mener Peder Johan Johansen har det bedre nå enn på Kantarellen. Nordstrands Blad har ikke kompetanse til å mene noe om hvorvidt Peder Johan Johansen er for krevende til å bli værende på Kantarellen. Men vi er forundret over hvor vanskelig det er for søskenparet og hjelpevergen å få svar på sin klage.

Vi tror
det er mange som kan sette seg inn i hvordan søskenparet føler situasjonen. De mener av hele sitt hjerte at faren har det forferdelig. Nordstrands Blad oppfatter dem som ærlige og fornuftige mennesker, vel verd å lytte til. Saker som dette er ofte kompliserte og fulle av følelser. Noen entydig fasit finnes ikke. Men vi skulle virkelig ønske at alle impliserte her satte seg ned og så på alle sider av saken med nye øyne. Vårt håp er at sykehjemsetaten, bydelen og de pårørende finner frem til en løsning alle kan leve godt med.

LES SAKEN: Kjemper mot flytting

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere