*Nettavisen* Nyheter.

Leder: Nye Majorstuen

Majorstuen står foran store forandringer. Oslo Sporveier trenger penger og selger sin gigantiske tomt på Majorstuen stasjon. Her vil det bli bygget bolig og næringslokaler i en eller annen form. Det eneste vi i dag med sikkerhet vet er at utbyggingen kommer, den vil bli omfattende og den vil gi hele området et nytt preg.
Lokalavisen har i sine siste utgaver presentert de to hovedforslagene rundt hvordan reguleringen av tomten er tenkt. I korte trekk har vi på den ene siden Sporveiene som ønsker høyhus og massive næringsarealer på tomten. Majorstuen stasjon vil de flytte vestover.
Så har vi beboere og næringsliv som ønsker en mer moderat bebyggelse. Stasjonen vil de ha flyttet tilbake til Valkyrie plass.
Det er Lokalavisens klare oppfatning at det er sistnevnte forslag som vil tjene bydelen best. For foruten høyhus, ser Sporveiene for seg et næringsareal à la Byporten.
Dette skal fungere som et slags lede inn til den nye stasjonen. En stasjon som til alt overmål da vil ligge på et sted hvor svært få bor.
Realiseringen av en slik plan vil bety takk og farvel til handel og liv i Bogstadveien. Med i graven følger også det lokale, det kjente og strengt tatt hele Majorstuens særpreg. Med andre ord: alt det vi i dag vet å prissette.
Majorstuen blir liksom ikke helt det samme uten aktiviteten i Bogstadveien.
Skulle vi få et akutt behov til å oppsøke et kjøpesenter, er vi mer enn villig til å forflytte oss ned til, eller helt ut av, sentrum. Men her på Majorstuen vil vi gjerne få fortsette med å rusle rundt i en levende Bogstadvei.
Tror det kan være lurt at flest mulig av oss gjør Oslo Sporveier oppmerksom på dette.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.

Annonsebilag