*Nettavisen* Nyheter.

Leder: Pågripelse på høy tid

Det var mange familier som pustet lettet ut da det fredag ble gjort kjent at lommemannen var tatt. For mange var det dessverre også en påminnelse om overgrepene som de er blitt utsatt for.

Lommemannen har slått til en rekke ganger i Oslo, også i vårt nærmiljø: Den 8. januar 1996 skal han ha vært på Majorstuen skole.

I politiets foreløpige kartlegging av overgrep mot små gutter i Sør-Norge, mener en at det er over 150 grove og krenkende seksuelle overgrep bare i årene etter 1990. Over hele byen meldes det om at den pedofile mannen har forbrutt seg, og derfor er det nå en rekke familier og nabolag over hele Norge som er glad for at politiet har pågrepet en mann i denne saken. Han skal selvsagt ha en rettferdig rettssak slik alle har krav på, og den pågrepne bergenseren vil neppe bli dømt for alle forhold som stemmer overens med "modusen" til den såkalte Lommemannen. Men med klare DNA-bevis i en rekke av forholdene, og indisier hvor mannens reiserute stemmer overens med mange av overgrepene, virker det som politiet har en sterk sak.

Selv om mange gleder seg over at mannen nå skal stilles til ansvar, så er det også en del andre betraktninger som melder seg etter pågripelsen. Mange stiller seg uforstående til at en person kan misbruke kanskje 300 gutter over en 30-årsperiode uten å bli tatt. Overgriperen har vært svært beregnende, men Norge er et lite land, og det er mange år siden noen slo alarm om at dette måtte være en serieforbryter. Den siktede ble pågrepet og mistenkt for overgrep mot smågutter på Sotra allerede i 1999. Selv om han ble frikjent da, er det merkelig at ikke denne type kandidater ble matchet mot DNA-treffene politiet satt på. Han fikk begå over 100 overgrep etter denne pågripelsen, dersom politiets teorier stemmer.

Nå får rettsapparatet si sitt, vi håper for ofrenes skyld at det er riktig mann som nå er tatt.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.

Annonsebilag