LEDER: Priser som inspirerer til ny innsats

Eldreomsorgspriser ble delt ut i Rådhuset, priser som inspirerer! Her er Årets edarbeider Geir Hansen fra Hovseterhjemmet sammen med byråd Aud Kvalbein og ordfører Fabian Stang.

Eldreomsorgspriser ble delt ut i Rådhuset, priser som inspirerer! Her er Årets edarbeider Geir Hansen fra Hovseterhjemmet sammen med byråd Aud Kvalbein og ordfører Fabian Stang.

For andre gang har Oslo kommune delt ut eldreomsorgspriser. Årets medarbeider er kåret, og dessuten har man trukket fram to institusjoner som har gjort noe helt spesielt for eldre som bor hjemme og eldre som bor på sykehjem. Dermed kan vi slå fast at eldreomsorgsprisene er blitt en tradisjon fra Rådhusets side, og det er både hyggelig og viktig!

I forkant av utdelingen i bystyresalen var eldrebyråd Aud Kvalbein opptatt av at mange tror at eldreomsorgen i Oslo ikke er spesielt bra – og hun ga først og fremst mediene skylden for at mange har dette inntrykket. Kvalbein mente at media fokuserer for mye på negative enkeltsaker og for lite på at bruker- og pårørendeundersøkelser faktisk viser at de aller, aller fleste er fornøyde med tilbudet.

Byråden og eldreomsorgen må nok leve med at enkeltsaker som heldigvis er mer unntakene enn regelen, blir trukket fram. Når det avdekkes konkrete saker der eldre og svake ikke får den behandlingen de fortjener og har krav på, blir det omtalt i media. Vi i lokalavisene mener at slike saker er med på å sørge for at kvaliteten i alle ledd skjerpes, og det er medias jobb å være vaktbikkja som kan grave der andre ikke har mulighet, til å formidle de viktige sakene. Vi gjør det ikke bare for klikkenes skyld, som byråden insinuerte under prisutdelingen fredag. Men først og fremst fordi det er vår oppgave. På den måten bidrar vi til fokus på kvalitet i tjenestene.

Imidlertid har byråden et viktig poeng. Medias oppgave er også omtale hyggelige ting som skjer, positive ting som gjøres i eldreomsorgen i Oslo. Alle nominasjonene til de tre omsorgsprisene som ble delt ut fredag, viser at det er enormt mange flinke mennesker som gjør en fantastisk innsats hver eneste dag for de eldre i Oslo. Det ene kreative og givende tiltaket og prosjektet etter det andre ble nevnt, og det var vel fortjent at de tre vinnerne fikk sin heder – noe du kan lese om i dagens avis.

Vinnerne reagerte med stolthet og glede, og alle forteller om inspirasjonen en slik pris gir til videre arbeid. Bare det i seg selv er grunn nok til å for Oslo kommune til å fortsette denne fine tradisjonen.

LES OGSÅ:

Derfor er Geir Hansen årets medarbeider i eldreomsorgen i Oslo

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.