*Nettavisen* Nyheter.

LEDER: «Respektløs møtekultur»

BU-leder Shahbaz Tariq mener budsjettet for 2013 er så stramt at det er stor usikkerhet knyttet til om bydelen klarer det uten merforbruk. Foto: FOTO: ØYSTEIN DAHL JOHANSEN

På torsdag ble vår journalist vitne til et underlig møte i bydelsutvalget på Søndre Nordstrand. Kun én sak ble diskutert, og det tok tre og en halv time. Saken sto verken på kartet, eller ble underlagt en reell politisk behandling med et vedtak til slutt. Tvert imot var saken en ren orienteringssak, der bydelsdirektøren skulle informere om hvor saken per dags dato står.

Det syntes åpenbart verken BU-leder Shabaz eller de øvrige BU-medlemmene var en god idé. De valgte nemlig å sette samtlige andre saker på sakskartet til side, før de diskuterte orienteringssaken fra klokka 19.15 til klokka 22.45. Det er en uansvarlig måte å håndtere vervene de er satt til.

LES OGSÅ: Her avlyser Shabahz Tariq møtet – etter tre og en halv times debatt

For lokalpolitikerne har fått tillit av velgerne til å forvalte politikken, på vegne av alle som bor i bydelen. Selvsagt vil de ikke alltid være enige – det er jo selve essensen i demokratiet – men de må følge de demokratiske spillereglene. Det betyr at velgerne må kunne forvente at saker som ligger til politisk behandling, faktisk blir behandlet.

Riktignok er orienteringssaken, som du kan lese mer om her, en viktig sak for mange. Men det betyr ikke at den ikke må følge samme saksgang som alle andre saker.

Også de andre sakene som lå til behandling, er viktige for mange. Mange som nå må vente, fordi BU-leder ikke maktet å strukturere møtet. Han hadde mange muligheter til å få kustus på møtet. Saken kunne blitt satt opp på sakskartet som en hastesak, der politikerne ber om enten en utsettelse av viderebehandling, eller kommer med et vedtak. Eventuelt må debatten stoppes, og saken utsettes til neste møte.

Ingen av delene skjedde. Først etter tre og en halv time klubbet BU-lederen i saken, og da for å avslutte møtet, som han først da mente hadde kommet ut av proporsjoner. Det er respektløst overfor velgerne.

Det koster penger å holde BU-møter, og mange sitter og venter på vedtakene bydelsutvalget skal fatte. Torsdag gikk disse pengene til absolutt ingenting.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.