LEDER: Rystende drapssak

 

  Foto: ILLUSTRASJONSFOTO

Mandag i forrige uke fikk en familie på Bøler i Oslo den verste tenkelige beskjeden. Deres datter, Pernille Marie Thronsen, var funnet drept på i Budapest. Hennes ekskjæreste er mistenkt.

En slik beskjed, og sorgen den medfører er selvsagt svært privat. Samtidig skaper den ringvirkninger langt utover familiens rekker. Det er ikke bare familien som rammes, men venner, bekjente og hele lokalsamfunn. I tillegg følger en hel nasjon med på kriminalsaken via medienes dekning.

Dette er en hårfin balanse, der man skal ivareta familiens interesser og ønsker om å få takle sorgen i fred, samtidig som storsamfunnet har krav på informasjon i en drapssak, som føles meningsløs, enten man kjenner de berørte eller ikke.

For Nordstrands Blad er fokuset – som alltid – på lokalmiljøet. Og når en sak som dette rammer befolkningen i vårt lokalmiljø er den viktigste oppgaven vi kan formidle at man må ta vare på hverandre. Allerede fra saken ble kjent, har mediene trukket paralleller til den så kalte Martine-saken, der en en unge jente ble funnet drept i London for et par år tilbake.

Faren til offeret i denne saken uttalte til Tv2 før helgen at det er en myte at det ikke finnes ord som kan bøte på en situasjon som dette. Han sier at tvert i mot – ord er det eneste som hjelper. Han retter en sterk oppfordring til lokalmiljøet om å snakke om sorgen. Den oppfordringen bør tas på alvor.

I en sak som dette er det lett at det uforståelige og meningsløse sklir over i en nesten umettelig hunger etter informasjon, i grenseland mot nysgjerrighet. Det ligger i vår natur, i søken på å forstå det meningsløse i at en ung jente mister livet på denne måten.

Men for familien og nærmiljøet kan søken etter informasjon bli en ytterligere belastning. De har nok med sin egen sorg, samtidig som de blir minnet på de bestialske detaljene gjennom utallige presseoppslag. Oppslag som i stor grad er nødvendig for å ivareta den allmenne rettsoppfatningen.

I en slik sammenheng har venner og lokalmiljø en avgjørende rolle. Det er opp til dem å ta vare på hverandre og på de aller nærmeste, som er rammet av det mest grusomme man kan oppleve.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.

Mest lest på Nyheter

Annonsebilag